*Nettavisen* Sport.

Tarik-kompis kobles til Liverpool, Arsenal og Bayern

SKRYTER: Tarik Elyounoussi skryter av lagkompis Kevin Volland. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Unggutten kan bli brennhet under fotball-VM.

PARIS (Nettavisen): Kevin Volland er et navn som har vært på alles lepper i Bundesliga denne sesongen. Spissen har fått et reelt gjennombrudd.

Volland har lenge vist seg som en lovende angrepsspiller, men i den nylig avsluttede sesongen ble det hele elleve fulltreffere for Hoffenheim. Før dette hadde Volland en total på seks mål i den øverste tyske fotballdivisjonen.

Suksessen har fått mediene til å løpe løpsk. Volland kan spille både spiss, hengende spiss og ute på kanten og passer slik sett inn i mange lag. Spilleren har allerede blitt koblet med klubber som Liverpool, Arsenal, Borussia Dortmund og Bayern München. De fleste storklubber følger nok 21-åringen.

Som et resultat av den gode sesongen i Hoffenheim, har Volland også blitt tatt ut på landslaget. Han er med i trener Joachim Löws bruttotropp til VM.

- Tror på VM
Lagkamerat Tarik Elyounoussi tror Volland er såpass god at vi får se ham i aksjon under sommerens VM i Brasil. Avgjørelsen tas i starten av juni.

- Jeg har troen på at han blir med dit, sier Elyounoussi til Nettavisen.

Löw har allerede kuttet troppen én gang og da overlevde Volland. Han er tatt ut som én av tre spisser, sammen med Miroslav Klose og Lukas Podolski.

Tyskerne har imidlertid også en rekke offensive midtbanespillere og kantspillere som kan bekle en spissrolle, om det skulle være behov.

Klikk på bildet for å forstørre.

MOT VM: Kevin Volland har gode sjanser for å komme til VM med Tyskland. Foto: Patrik Stollarz (AFP / NTB scanpix)

Elyounoussi mener i hvert fall 21-åringen har alt som skal til for å lykkes på høyeste nivå.

- Han er en ung gutt som er ekstremt sterk. Faren er gammel hockeyspiller og Kevin har samme fysikk. Han er kompakt og dritsterk, sier nordmannen.

- Han bruker kroppen mye i spillet sitt. Han skyter også som en hest og løper mye. Han er aggressiv, skyter fra alle vinkler og ballen går som regel inn, forteller han.

- Gjennombrudd
Den norske landslagsspilleren, som skal i aksjon mot Frankrike i privatkamp tirsdag, tror Volland kan bli en hit i en større klubb, men har heller ikke noe imot at unggutten blir værende i Hoffenheim en stund til.

- Han har fått sitt gjennombrudd i år, så vi får se, sier Elyounoussi om lagkompisen.

Skulle talentet komme med til VM og få spilletid for Tyskland, vil han itrolig få vist seg fram for et korps av talentspeidere fra de største klubbene.

Noen vil nok reise ned bare for å kikke på Volland, også. Ryktene om en overgang til en stor klubb i Premier League har versert lenge og med tanke på at tyskeren trolig vil være tilgjengelig for en overkommelig sum, er ikke det helt usansynlig. De største klubbene i Tyskland skal også ha vist interesse.

21-åringen er imidlertid langt fra noe ferdigprodukt og har fortsatt muligheten til å utvikle seg mye fra det nivået han er på nå. Blant annet trekkes det fram at Volland ikke har sin forse på å komme ned til dødlinjen og slå innlegg.

Slik sett har han en del å jobbe med i vingspillet.

Siste frist for VM-uttaket er midnatt 2. juni.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag