*Nettavisen* Sport.

Tarik ser muligheter bak problemene

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det meste taler mot at Norge skal prestere i landskampen mot Sør-Afrika tirsdag.

07.01.13 10:33

- Dette er en fin mulighet for oss, og vi skal gå ut og kose oss, sier 24-åringen som kom til fjorårets vintertur med ambisjon om å klore seg fast. Det gjorde han så godt at han var landslagets beste spiller i fjor, ifølge ingen ringere enn Egil «Drillo» Olsen.

- Disse turene gir muligheten til å vise seg fram og bli med i «ordentlige» tropper. Det var målet mitt i fjor, og jeg greide det. Jeg har nevnt det for andre, blant andre Mohammed Fellah, at om de tar vare på sjansen så kan også de være med videre, sier han.

Seks forfall i en opprinnelig tropp på 20 spillere, kamper i afrikansk sommervarme for spillere som knapt har sparket ball den siste måneden, mot lag i siste oppkjøring til et stort sluttspill, har gjort Drillo en smule skeptisk. Han frykter at oppgaven skal bli for stor.

- Jeg er litt enig, det er gode lag vi skal møte. De forbereder seg til afrikamesterskapet, som er viktig for dem, og de vil vise sine folk at de er i rute. Vi er litt urutinerte, har ikke spilt så mye sammen og har mange nye, men vi skal gjøre så godt vi kan, sier Elyounoussi.

Alle er på
- Vi fikk trent en god økt søndag, og vi har gått gjennom retningslinjene slik at alle er klar over hvordan vi skal spille. Vi merket at organiseringen fungerte litt annerledes enn med den vanlige troppen, men sånn er det alltid i begynnelsen. Gutta er veldig flinke til å ta til seg informasjon, og alle er «på» med guts og vilje.

Det er ikke bare de nevnte begrensningene som taler mot norsk suksess. Norge har aldri vunnet en landskamp tidligere på året enn 18. januar. På denne turen spilles kampene 8. og 12. januar.

Norge har også slitt på sine få tidligere tokt sør for ekvator. På fire kamper er det blitt én seier og tre tap, og den statistikken kan bli vanskelig å pynte på nå.

Tidlig ute
Elyounoussi lar seg ikke slå på forhånd. Han var toneangivende da en tropp med 14 debutanter i fjor satte rekord med tidligste norske landskampseier da Thailand ble slått i Bangkok.

- Jeg har ikke vært med så lenge, men jeg har spilt en del allerede. Jeg er vel en av dem som må gå foran og vise litt. Jeg har pratet med romkameraten min (Fellah) om spillemønsteret, om hvordan Drillo vil ha det, sier han.

Får Drillo det som han vil ha det, melder flere spillere seg på i kampen om plass på bestelaget i VM-kvalifiseringsinnspurten. Og kanskje kan sjefen da også notere et par nye rekorder, med tidligste og sørligste landskampseier noensinne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.