RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taxisjåføren avviser å ha framprovosert Bendtner-slag

Nicklas Bendtner beklaget at han havnet i en voldshendelse i København sist helg, men svarte ikke på spørsmål etter å ha lest opp en erklæring. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Nicklas Bendtner beklaget at han havnet i en voldshendelse i København sist helg, men svarte ikke på spørsmål etter å ha lest opp en erklæring. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix (NTB scanpix)
Taxisjåføren, som Nicklas Bendtner er siktet for å ha overfalt i København, avviser at han opptrådte på en måte som ga RBK-spilleren grunn til å slå.

Det opplyser hans bistandsadvokat Luise Høj i en kort uttalelse.

Bendtner er siktet etter den mildeste voldsparagrafen i den danske straffeloven etter episoden i sentrum av København natt til søndag. Fotballstjernen nekter skyld.

Mandag la i tillegg Bendtners kjæreste ut et innlegg på Instagram. Der hevder hun at Rosenborg-spissen handlet i selvforsvar da han slo taxisjåføren.

Det avviser taxisjåføren tirsdag. I en uttalelse fra hans advokat framgår det at sjåføren mandag ble operert for dobbelt brudd i kjeven og derfor ikke har kunnet uttale seg om hendelsesforløpet før nå.

– Min klient gjorde natt til søndag jobben sin som taxisjåfør. Han kjørte i den forbindelse to kunder som nektet å betale for turen. Min klient ble deretter utsatt for et grovt overfall. I den forbindelse avvises påstandene om at min klient på noen som helst slags måte har gjort noe som foranlediget overfallet, heter det i uttalelsen.

Nicklas Bendtner møtte selv pressen i Trondheim tirsdag. Der ville han si minst mulig om saken mens etterforskningen pågår, men avviste at han er en voldsmann.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere