RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I GOD STIM: Ronny Deila og Celtic ser ut til å være på rett vei formmessig.
I GOD STIM: Ronny Deila og Celtic ser ut til å være på rett vei formmessig. Foto: Sanjin Strukic (Pa Photos / NTB scanpix)

Tempo blir nøkkelen for Deilas Celtic

Ronny Deila har fått arbeidsro etter et par gode Celtic-uker, men det kan fort snu når de gjester serieleder Inverness lørdag.

Celtic har vunnet sine to første seriekamper og ligger poenget etter leder Inverness.

De har startet sesongen med to seirer og en uavgjort, og har sjansen til å øke forspranget til fire poeng i lørdagens kamp.

- Det er et bra lag som organiserer seg godt. De har en god trener, og vi har sett mange av kampene deres. De prøver å spille fotball, og i forsvar jobber de hardt for hverandre. Vi må spille med høyt tempo og være 100 prosent konsentrerte for å bryte dem ned, sier Deila.

Skal bruke hele stallen

Kommende uke kommer Maribor til Glasgow. Vinner Celtic den kampen, er de klare for gruppespillet i mesterligaen.

- Inverness er hva som er viktig nå. Når den kampen er over, kan vi se mot den neste. Jeg tenker på mange kamper samtidig, men som et lag er det viktig å konsentrere seg om hva som skjer lørdag, sier han.

Deila fikk en katastrofal start som Celtic-manager, men etter at de ble knust av Legia Warszawa, gikk de likevel videre i mesterligakvalifiseringen på grunn av en administrativ feil av den polske klubben.

Dersom de ikke slår Maribor, blir det gruppespill i europaligaen i stedet for i mesterligaen. Det betyr at det blir mange kamper utover høsten.

- Vi har en stor stall, så det er viktig å bruke den. Det er én av fordelene. Vi har 25 spillere som kan spille på øverste nivå, så vi får se hvem som spiller lørdag. Uansett hvem jeg velger å bruke, blir det et godt lag, sier han.

Blir bedre og bedre

Etter den svake starten har laget sett mye bedre ut i de siste par kampene. Celtic har starten serien med å vinne 3-0 og 6-1, og de var uheldige som ikke slo Maribor på bortebane.

- Jeg synes vi blir bedre hele tiden. Det er alltid best å bli bedre etter å ha vunnet, men når du taper, lærer du av det også. Det er flere ting å forbedre fra onsdag. Det var mye positivt, men vi må prestere bedre, sier han.

Etter lørdagens kamp mot Inverness venter returen mot Maribor. Neste søndag står bortekamp mot Dundee for tur. Kommer Deila gjennom de tre kampene med seier, er mye gjort for å overbevise en skeptisk skotsk presse om at han er rett mann for klubben. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere