*Nettavisen* Sport.

Tennfjord var Brann-topp i 75 minutter. Da slo han en «norsk rekord» med bare knapp margin

TRIST: Ivar Hoff synes situasjonen i Brann er trist. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Montasje NTB scanpix)

Det er fullstendig kaos i sportsklubben Brann.

05.03.15 12:56

- Å være styreleder i Brann i 75 minutter er sterkt, sier Ivar Hoff til Nettavisen.

Kaoset i fotballklubben Brann vil ingen ende ta.

Stoltheten mellom de syv fjell rykket ned til OBOS-ligaen, og onsdag var det årsmøte med valg av nytt styre på agendaen.

Først valgt - så trakk han seg
Kjell Tennfjord ble populært valgt som styreleder, men han valgte å trekke seg i etterkant, fordi hele valgkomiteens innstilling ikke ble tatt til følge.

I stedet ble en av komiteens foreslåtte medlemmer skiftet ut til fordel for et av benkeforslagene. Det likte ikke Tennfjord, som på forhånd hadde varslet at det var et kriterie at hele valgkomiteens innstilling ble valgt inn i det nye styret.

Slik gikk det ikke, og det råder fullstendig kaos i byens stolthet.

Trist
- Det er helt utrolig. Kaos uten sidestykke, uten sammenligning for øvrig, sier Hoff.

Hoff har en periode som hovedtrener i Brann bak seg, og han følger nøye med på hva som skjer i gamleklubben.

Det han nå ser, kaller han bare «trist».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TRAKK SEG: Etter kun 75 minutter i jobben som styreleder i Brann, valgte Kjell Tennfjord å trekke seg. Foto: (Bergensavisen)


Tennfjord var i realiteten bare styreleder i knappe 75 minutter før han annonserte at han trakk seg, sammen med tre av de andre styremedlemmene.

- Jeg trodde ikke mine egne ører da jeg hørte at styreperioden til Tennfjord var kortere enn Bård Bjerkelands proffkarriere i Nürnberg. Svingdørprofesjonalisme, kaller jeg det, ler Hoff.

Bjerkeland ble i sin tid solgt fra Lillestrøm til Nürnberg, og proffoppholdet ble avbrutt etter kun få dager fordi nordmannen angivelig ikke likte at tyskerne ikke kunne norsk.

Den egentlige grunnen skal ha vært at han ikke likte mottagelsen han hadde fått i den tyske klubben, samt at han savnet hjemtraktene.

Likte valget av Tennfjord
I utgangspunktet likte Hoff valget av Tennfjord som ny styreleder, fordi han står for en moderne lederstil, noe eks-treneren mener er rett vei å gå for norske fotballklubber.

- Dersom man skal drive en moderne sportsklubb i dag, så kan den ikke bli drevet av noen med meninger som hadde på seg drakta for 15 år siden. Spillerne er inne i en kort periode, og forholdet de har til klubben er lønnkontoen.

- Ledere og frivillige er der over lengre tid, og jeg har mer respekt for dem. Klubben er det viktigste, og skal man styre på den måten der, gjennom et kupp i et millionkonsern med mange ansatte, så er det et problem, forteller Hoff.

«Kuppet» han refererer til er måten benkeforslaget til supporterne ble valgt inn i styret til fordel for valgkomiteens innstilling.

- Jeg likte valget av Tennfjord med den bakgrunnen han har. Han gjorde en god jobb som styreleder i Aalesund og han fikk mye ros der. Henrik Hoff tok støyten utad der. «Ingen» visste at Tennfjord var styreformann i Aalesund, bortsett fra indre krets, sier Hoff.

Tennfjord burde gjort mer
Selv om Hoff hadde hatt stor tro på Tennfjord som styreleder, mener han også den nyvalgte og nylig avtroppede Brann-styrelederen burde ha håndtert situasjonen på årsmøtet annerledes enn han gjorde.

- Han burde ha gått opp på talerstolen og sagt «jeg vil si ja til vervet, jeg gleder meg til å jobbe med dette, men en forutsetning er at jeg får med meg de komiteen har innstilt», sier Hoff.

Nå blir det innkalt til ekstraordinært årsmøte i sportsklubben Brann om noen uker, hvor forhåpentligvis et nytt styre nok en gang skal velges inn.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag