RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Frankrikes Lassana Diarra mistet søskenbarnet sitt under terroranslagene i Paris.
Frankrikes Lassana Diarra mistet søskenbarnet sitt under terroranslagene i Paris. Foto: Henry Browne (Reuters)

Terrorberørte franskmenn i følelsesladd Wembley-møte

Det ligger an til en helt spesiell opplevelse når England og Frankrike møtes til treningskamp i fotball på Wembley tirsdag kveld.

Kampen spilles bare fire dager etter de grufulle angrepene i Paris der 129 mennesker mistet livet, og som sendte Frankrike ut i unntakstilstand.

To av Frankrikes spillere fikk angrepene tett inn på livet.

Lassana Diarra mistet sin kusine under de tragiske omstendighetene, mens søsteren til Antoine Griezmann unnslapp angrepet på konsertetablissimentet La Bataclan.

Hylles

Begge spillerne valgte å bli en del av spillertroppen, og landslagstrener Didier Deschamps hyller deres beslutning.

– «Lass» er i sorg over å ha mistet en person som sto ham nær. Han ønsket å bli værende hos oss for å holde fast på verdier som fellesskap og solidaritet. Det er trygt og godt for oss at han valgte å bli, sier Deschamps.

Under terrorkvelden var det også flere eksplosjoner i nærheten av Stade de France, der Frankrike og Tyskland spilte vennskapskamp. De tyske spillerne turde ikke å forlate stadion etter at den var ferdigspilt og ble der over natten.

Sikkerheten foran kampen på Wembley er oppgradert. Deschamps sier at laget og spillerne går mot en ganske uvant kveld.

– Vi går på banen for å representere vårt land med enda mer stolthet enn vanlig. Vi vil sørge for at de blå, hvite og røde fargene bæres stolt av spillerne.

Pyntet

Wembley er etter angrepene blitt pyntet i de franske fargene, og du kan også se det franske mottoet «liberté, égalité, fraternité», frihet, likhet og brorskap, godt synlig på den engelske nasjonalstadion i London.

Før kampen vil også teksten til «Marseillaisen», Frankrikes nasjonalsang, bli vist på storskjerm slik at alle tilskuerne som vil kan synge med før kampen.

Englands landslagstrener Roy Hodgson mener at kampen for både England og resten av fotballverden en mulighet til å vise solidaritet med Frankrike.

– Jeg mener at fotballverden skal gripe en hver mulighet til å gjøre noe godt. Det her noe som berører en rekke menneskers liv, sier Hodgson. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere