*Nettavisen* Sport.

Terroren ødelegger fotballgleden: - Det vil bli et EM fylt med frykt

FRYKT: EM i Frankrike neste sommer blir ikke en gledelig opplevelse, hevder Rio Ferdinand.

Rio Ferdinand tror mye av gleden rundt EM vil forsvinne på grunn av terroren.

Bare litt mer enn et halvt år før fotball-EM i Frankrike sparkes i gang, ble Paris rammet av terror, natt til lørdag. Det vil fjerne mye av gleden rundt det kommende mesterskapet, frykter tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand ifølge Daily Mail.

- Uansett hva folk sier om å forbli sterke og å komme seg videre, så har ting forandret seg. Neste års EM vil bli et annerledes mesterskap. Enten du liker det, eller ikke, så vil frykt spre seg over mesterskapet, mener Ferdinand.

Han er sikker på at Frankrike vil ta forhåndsregler, men tror uansett at det ikke vil være nok.

- Alle nye sikkerhetsrutiner vil uten tvil ta bort en del av friheten og gleden ved mesterskapet, forteller den tidligere midtstopperen.

Vil ikke avlyse
Det har blitt spekulert i om EM må avlyses eller flyttes på grunn av sikkerheten i Frankrike.

Som Nettavisen skrev søndag, skal det dog ikke være fare for endringer. Leder for arrangøren av europamesterskapet i fotball i Frankrike i 2016, Jacques Lambert, forteller ifølge BBC at de ikke har planer om å gjøre endring i planene.

- Å lure på om EM 2016 må bli avlyst er å spille terroristenes spill, sier Lambert. Uttalelsen kommer etter at det er uttrykt bekymring for sikkerheten rundt mesterskapet.

Norge ute
Det norske fotball-landslaget tapte søndag kveld den avgjørende kvalifiseringskampen til mesterskapet, og må belage seg på TV-sommer i stedet for Frankrike-tur sommeren 2016.

Over to avgjørende kamper, tapte Norge 1-3 for Ungarn.

Trekningen av gruppespillet i EM skjer den 12. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.