RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terry: - Vi kan vinne VM

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Englands landslagskaptein strutter av selvtillit før møtet med Nederland.

Det begynner å bli lenge siden England sist gjorde seg skikkelig bemerket i et VM-sluttspill. Den eneste gangen landet har vunnet turneringen var på hjemmebane i 1966, og den beste prestasjonen siden den gang var fjerdeplassen under VM i Italia i 1990. Den gang var de bare et surt straffetap for Tyskland unna å spille finale mot Diego Maradona og Argentina.

I kvalifiseringen til mesterskapet i Sør-Afrika i 2010 har imidlertid engelskmennene vist svært gode takter, og i gruppe 6 står laget med syv strake seire på syv kamper, og 26–4 i målforskjell. Ned til Kroatia på andreplass, som har én kamp mindre spilt, er det hele 10 poeng. Dermed skal det svært mye til for at VM-plassen glipper for England.

- Vi kan vinne VM
Onsdag møter England en annen toppnasjon, Nederland, til treningskamp i Amsterdam. England-kaptein John Terry er full av selvtillit før oppgjøret, og går helt bort fra det utslitte «vi tar en kamp av gangen»-prinsippet, når han evaluerer sitt landslags sjanser i det som kommer til å bli et svært spennende år på fotballfronten.

– Om vi fortsetter å spille slik som vi gjør nå, så ser jeg ikke bort ifra at vi kan vinne VM, sier han til The Sun.

– Vi trenger fortsatt å vinne en kamp til i gruppespillet for å kvalifisere oss, men dette ser ut til å bli et spennende år for alle sammen på laget. Vi tenker selvsagt mye på VM, sier kapteinen.

- Har lært mye
Under Fabio Capellos jernregime har England gradvis stått mer og mer fram som et lag som kan hamle opp med de fleste, og skuffelsen fra å ikke kvalifisere seg til EM i 2008, har etter hvert blitt byttet ut med gryende optimisme. Selv ikke 0-2-tapet for Spania i februar gir Terry grunn til å tvile på sitt lag. Han ser heller på det som en lærerik affære.

– Vi lærte mer av å tape mot Spania enn vi hadde gjort om vi hadde dratt dit og vunnet. Det er ikke noe problem med det mentale, og vi er ikke lenger redd for topplagene. Vi har spilt mot en rekke gode lag, og slått dem, sier Englands kaptein.

I likhet med Spania er også Nederland et lag helt i Europas øverste sikte. På Fifa-rankingen for august var de oransje ranket som nummer tre i verden. Bare slått av Brasil og nettopp Spania. Terry håper at kampen mot nederlenderne vil bli nok en god erfaring på veien mot en mulig VM-seier i 2010.

– Vi ønsker å få mest mulig ut av en så stor kamp, men vi undervurderer selvfølgelig ikke Holland. Dette er en viktig kamp for spillerne før de siste kvalikkampene, selv om timingen ikke akkurat er perfekt, sier Terry, og sikter til at Premier League sparkes i gang den førstkommende helgen.

– Det ville være løgn å si at vi ikke fryktet slike kamper tidligere, men frykten er nå borte, og vi har overkommet den mentale barrieren. Vi har lært mye den siste tiden og under den nye manageren har vi fått mye mer selvtillit enn det vi hadde før, sier Chelsea-spilleren.

Young inn for Gerrard
Det er ventet at Aston Villas Ashley Young vil få sjansen fra start i Steven Gerrards skadefravær, mens også David Beckham og Carlton Cole vil få sjansen til å vise seg fram.

– Jeg kan ikke klone Stevie. Alle spillere har sin egen stil. Ashley er en ung spiller, og en av Englands beste driblere. Han har tidligere spilt to kamper under min ledelse. Den første kampen var brukbar, mens den andre var glimrende. Men det er tydelig at han trenger selvtillit for å yte maks, sier Fabio Capello.

Oppgjøret mellom Nederland og England sparkes i gang 20.45, og kan følges her.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere