*Nettavisen* Sport.

Terry-dommen er klar

Foto: Reuters

Torsdag offentliggjorde FA sin avgjørelse i den såkalte «rasismesaken»

27.09.12 18:02

John Terry er anklaget av Anton Ferdinand for å ha kommet med rasistiske bemerkninger under en kamp mellom Chelsea og Queens Park Rangers forrige sesong.

I juli ble han frikjent av det engelske rettsapparatet for anklagene, men senere har det engelske fotballforbundet (FA) foretatt sin egen etterforskning. De siste fire dagene har Chelsea-kapteinen vært på Wembley i forbindelse med en personlig høring i saken.

Terry fikk fire kamper
Torsdag offentliggjorde altså FA den over 100 sider lange dommen, der hendelsesforløpet og dommen mot Terry kom frem.

John Terry ble dømt til fire kampers utestengelse og må betale 220.000 pund i bot.

Terry har nå 14 dager på å anke straffen.

Dersom Terry velger å anke, vil ikke suspensjonen tre i kraft før anken er ferdig behandlet.

Går glipp av flere storkamper
Skulle han derimot velge ikke å anke, vil han gå glipp av Chelseas kamper mot Arsenal, Norwich, Tottenham og Manchester United.

Slik lyder konklusjonen fra den uavhengige kommisjonen:

- En uavhengig kommisjon har i dag funnet John Terry skuldig i tjenesteforsømmelse og utstedt en suspensjon på fire kamper og en bot på 220.000 pund, heter det i dommen fra FA.

- Den 27. juli 2012 tok FA ut siktelse mot Mr Terry for å ha brukte støtende og/eller fonrærmende ord og/eller atferd mot Queens Park Rangers' Anton Ferdinand, som inkluderte en referanse til farge og/eller rase i strid med FAs paragraf E3.

- Kommisjonen vi gi en skriftlig begrunnelse for vedtaket innen kort tid. Mr Terry har rett til å påklage vedtaket til en klagenemnd. Klagen må leveres innen 14 dager etter skriftlig begrunnelse for vedtaktet, skriver FA Videre.

Les resultatet av høringen her

LES OGSÅ:Nettavisen lanserer gratis Premier League-app

Hevdet uskyld
Terry har hele tiden hevdet sin uskyld. Chelsea-kapteinen mener at han på sarkastisk vis gjentok et uttrykk som Ferdinand trodde at han brukte. Uttrykket gikk på QPR-stopperens hudfarge.

Saken minner mye om det som skjedde forrige sesong, da Luis Suarez ble utestengt i åtte kamper. Suarez ble funnet skyldig for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Patrice Evra i kampen mellom Liverpool og Manchester United i oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.