RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terry dropper rasismeanke

Foto: Reuters
Sist oppdatert:
Chelsea-spilleren aksepterer straffen fra FA.

John Terry bestemte seg torsdag for at han ikke kommer til å anke straffe han fikk av det engelske fotballforbundet for kommentarene mot Anton Ferdinand.

Terry ble anklaget for å ha kommet med rasistiske utsagn mot Queens Park Rangers-spilleren og ble ilagt en bot på 220.000 pund og fire kampers utestengelse.

Dommen ble lagt fram i slutten av september og Chelsea-stjernen hadde fram til torsdag på å bestemme seg for om han ønsket å anke dommen. Det gjør han altså ikke.

Det er avisen The Mirror som melder dette torsdag ettermiddag. Også BBC-journalist Dan Roan var tidlig ute med å melde nyheten på Twitter.

- Selv om jeg er skuffet over avgjørelsen, så akspeterer jeg at språket jeg brukte, uansett mening, ikke er akseptablet på en fotballbane eller i livet ellers, sier Terry.

- Jeg vil derfor unnskylde til alle som var involvert for det språket jeg brukte i kampen mot Queens Park Rangers, sier Chelsea-stjernen.

Hadde forsvarsspilleren valgt å anke straffen ville ikke suspensjonen ha tredd i kraft før anken var behandlet. Nå må han stå over de fire neste Chelsea-kampene.

Terry har hele tiden hevdet sin uskyld. Chelsea-kapteinen mener at han på sarkastisk vis gjentok et uttrykk som Ferdinand trodde at han brukte. Uttrykket gikk på QPR-stopperens hudfarge.

I juli ble han frikjent av det engelske rettsapparatet for anklagene, men senere har det engelske fotballforbundet (FA) foretatt sin egen etterforskning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere