*Nettavisen* Sport.

Terry forlenger med Chelsea

John Terry (33) er enig med Chelsea om en ny ettårskontrakt. Dermed blir lagets mangeårige kaptein i klubben. Foto: Joe Giddens (Pa Photos)

John Terry (33) er enig med Chelsea om en ny ettårskontrakt. Dermed blir lagets mangeårige kaptein i klubben.

13.05.14 18:45

John Terry har signert en ettårskontrakt med Chelsea. Dermed gjorde 33-åringen slutt på spekulasjonene om sin fotballframtid.

Han skal ha avslått lukrative tilbud fra utenlandske klubber for å bli på Stamford Bridge. Ifølge britiske medier kommer han til å tjene om lag 175.000 pund (1,75 millioner kroner) i uken.

Terry gikk gradene i Chelseas ungdomsavdeling og debuterte for A-laget i 1998. Etter å ha mistet plassen under Rafael Benítez forrige sesong har han blomstret igjen under José Mourinho, og han belønnes for en sterk sesong.

Det ble tidligere meldt at Terry var villig til å gå ned i lønn for å fortsette i klubben. Han ønsket i utgangspunktet en flerårig kontrakt, men klubben foretrekker ettårige avtaler når spillere i 30-årene er på utløpende kontrakt.

Henrykt
– Jeg er henrykt over å ha signert en forlenget kontrakt med Chelsea som gjør at jeg går inn i mitt 20. år i klubben, sa Terry til Chelseas nettsted.

– Jeg vil takke tilhengerne og klubben for støtten, og særlig manageren som hadde avgjørende betydning for meg denne sesongen.

Terry kom til Chelsea som 14-åring. Han har spilt 621 kamper for klubben, scoret 57 mål og vært kaptein 490 ganger. Han har tre Premier League-titler, fem FA-cuptitler, to ligacuptitler, en mesterligatittel og en europaligatittel.

Terry var så god denne sesongen at det ble spekulert i om han ville gjøre landslagscomeback, men han nøyer seg fortsatt med klubbfotball.

Hva med de andre?
Med Terry signert for en ny sesong rettes oppmerksomheten i Chelsea mot Frank Lampard og Ashley Cole, som også er på utløpende kontrakter.

Lampard skal være tilbudt en avtale som ligner på Terrys, mens det er større usikkerhet rundt Cole. Lampard er i Englands VM-tropp, mens Cole ga seg på landslaget etter å ha blitt vraket. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag