Terry tiltalt for rasisme

Foto: Pa Photos/Scanpix

- Vil gjøre alt i min makt for å renvaske meg, sier Chelsea-stopperen.

21.12.11 17:52

Dagen etter at Luis Suarez fikk åtte kampers suspensjon for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Patrice Evra, har britiske myndigheter tiltalt John Terry for rasisme.

Sjefen for påtalemyndigheten i London, sier følgende i pressemeldingen:

- Avgjørelsen ble tatt med i tråd med påtalemyndighetenes regler etter nøye gjennomgang av bevismateriale. Jeg er sikker på at det finnes nok bevis til at en dom er realistisk, og det er i offentlighetens interesse å straffeforfølge denne saken.

Chelsea-kapteinen skal ha kommet med rasistiske uttalelser mot Anton Ferdinand under Chelseas bortekamp mot Queens Park Rangers 23. oktober.

John Terry har kommet med følgende kommentar:

- Jeg er skuffet over tiltalen og vil gjøre alt i min makt for å renvaske meg. Jeg har aldri kommet med rasistiske bemerkninger mot noen, sier Terry ifølge Sky Sports.

Midtstopperen får støtte fra Chelsea-manager Andre Villas-Boas, og fotballforbundet har gitt Terry tillatelse til å fortsette som kaptein for England.

Terry hevder at krangelen oppsto da Anton Ferdinand beskyldte ham for å ha slengt en rasistisk kommentar.

- Jeg har sett at det har kommet mange kommentater til diverse videoer fra kampen. Jeg er skuffet dersom folk har feiltolket situasjonen. Jeg trodde Anton beskyldte meg for å være rasistisk, og derfor svarte jeg aggressivt og at han ikke måtte si slike ting, sier John Terry ifølge The Guardian .

Beskjeden om Terrys tiltale kommer dagen etter at Det engelske fotballforbundet (FA) bestemte seg for å straffe Liverpool-spiller Luis Suárez med åtte kampers karantene og en bot på 40 000 pund for påståtte rasistiske bemerkninger mot Manchester Uniteds Patrice Evra.

Forskjellen fra Luis Suarez-saken er at uruguayaneren ble straffet av FA, mens i John Terrys tilfelle er det altså de britiske påtalemyndighetene som har kommet med tiltalen.

Det er sannsynlig at FA vil avvente utfallet av rettsaken før de tar saken videre på egen hånd.

Fotballforbundet valgte å utestenge Suarez i åtte kamper. I tillegg måtte Liverpool-angriperen ut med 370.000 kroner i bot.

1. februar neste år må Terry møte i i West Magistrates Court.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.