RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrys julegave til Liverpool

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Midtstopperen sendt av banen etter grisetakling mot Everton.

EVERTON – CHELSEA 0-0:

Til tross for at det ble en målløs batalje mellom Everton og Chelsea mandag, manglet det ikke på dramatikk. Det sørget nemlig John Terry og dommer Phil Dowd for, etter 35 minutters spill.

Cheslea-kapteinen gikk brennhardt til verks i en takling på Leon Osman. Med knottene først og strake bein suste Terry inn mot Everton-spilleren. Resultatet ble direkte rødt kort.

Dermed måtte midtstopperen ta juledusjen litt tidligere enn planlagt. Før han gikk i garderoben tok han seg likevel tid til å be om unnskyldning, og sjekke hvordan det sto til med Osman.

Tok dommeren i forsvar
Verken Everton- eller Chelsea-leiren ønsket ikke å legge alt for mye fokus på avgjørelsen til Phil Dowd etter kampen.

- Han hadde et tidelssekund på seg. Han tok avgjørelsen og det er noe vi må leve med. Noen ganger blir en redusert til ti mann, sier Chelsea-keeper Petr Cech til BBC.

Også Everton-manager David Moyes viste seg fra sin mest diplomatiske side - selv om han kalte taklingen for «hodeløs».

- Jeg har ikke sett situasjonen godt nok ennå, selv om jeg ikke liker å gjemme meg bak det. Fra mitt ståsted føltes sjansen stor for at det ville bli en utvisning i denne kampen.

Sjansefattig oppgjør
Chelsea var det førende laget inntil Terry måtte forlate banen, men de helt store målsjansene uteble.

Den største sjansen i førsteomgang var et brukbart skuddforsøk fra Frank Lampard, men avslutningen gikk via en motspiller og over. Mot slutten tok Everton naturlig nok mer over, men til pausen sto det fortsatt 0-0.

Etter hvilen fortsatte hjemmelaget å styre det meste, men til tross for at de nå var én mann mer, så holdt Chelsea bra stand bakover, og forsvarte seg godt.

Marouane Fellaini fikk to store sjanser til å avgjøre kampen, men ved begge tilfellene hadde den belgiske midtbanemannen marginene imot seg.

Liverpool topper
I sluttminuttene fikk vertene endelig ballen i mål, men heller ikke denne gangen skulle det bli tellende resultat. Steven Pienaar fikk kjempet ballen i kassa, men Chelsea-målvakt Petr Cech hadde hanskene på kula, og både linjedommer og dommer var enig i at det var angrep på keeper.

- Jeg har sett kjapt på reprisen. Det ser ut som om assistentdommeren har rett i at det var offside. I tillegg så det ut til at Cech fikk begge hendene på ballen, før Steven gikk inn i duellen, sier Moyes.

- Som managere er det viktig at vi kommer frem og sier hva vi ser, slik får vi respekt. Jeg synes dommeren gjorde rett i dag, også i denne situasjonen som ikke gikk vår vei, sier skotten.

Dermed endte kampen med poengdeling. Dette betyr at Liverpool fortsatt topper Premier League, mens Chelsea er nummer to, ett poeng bak rødtrøyene. Everton ligger på en sjuendeplass.

(saken fortsetter under bildet)

Stoppet rekorddryss
Chelsea kom til mandagens oppgjør med en helt fantastisk bortestatistikk. Klubben sto med åtte strake 3-poengere av åtte mulige på fremmed gress så langt denne sesongen.

Hadde de senket Everton, så ville de notert seg for to nye rekorder. For det første ville de ha vært det laget med totalt antall bortetriumfer på rad noensinne, nemlig tolv.

Og for det andre så ville londonlaget ha slettet Tottenhams 48 år gamle rekord med antall strake borteseiere fra starten på en sesong i den engelske toppdivisjonen, med ni.

Slik gikk det altså ikke.

Men Luis Felipe Scolaris menn kan i hvert fall trøste seg med at de nå, sammen med Manchester United, er det laget som har spilt flest kamper mot Everton uten tap. Begge lag står med 21 kamper uten tap mot liverpoolklubben i alle turneringer.

Sist gang Everton slo nettopp Chelsea var tilbake i november 2000. Den gang sørget Danny Cadamarteri og Kevin Campbell for 2-1-seier hjemme på Goodison Park.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere