*Nettavisen* Sport.

Tettey: - Det er en syk hverdag

Alexander Tettey har vært gjennom en lang sesong med Norwich, men får ikke lang ferie før han starter oppkjøringen til Premier League. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Norwich gir Alexander Tettey en ekstra uke med ferie, men hardkjøret før Premier League-comebacket er snart i gang.

29-åringen gir lagets nye manager æren for opprykket. Alex Neil kom ned fra skotske Hamilton i januar, og fikk umiddelbart fart på «kanarifuglene». Etter omspill rykket Norwich opp etter bare én sesong utenfor PL.

– Dette er stort, både for klubben og ikke minst meg selv. Jeg har jobbet veldig hardt. Vi trodde vi skulle rykke direkte opp, men ga bort litt for mange poeng midtveis i sesongen. Heldigvis klarte vi det til slutt, og det er tross alt det som teller, sier Tettey.

– Men jeg kunne hatt ferie fra 2. mai, ikke 25. mai. Jeg må innrømme at det etter fredagens landskamp blir deilig med litt ferie etter en veldig lang sesong, forteller midtbanespilleren.

– Den nye manageren er veldig bra. Han lar meg jo spille, så ikke rart at jeg «liker'n», gliser Tettey.

Før han fortsetter:

– Han er tøff og sier ifra. Han vil at vi skal spille, ikke være redd noe. Taktisk er han den beste treneren jeg har hatt. Før kamper er han enorm. Jeg er spent på hvordan han klarer seg i Premier League. Jeg tror ikke han forandrer seg, men nå skal vi spille mot mye bedre lag enn i Championship. Jeg er veldig spent. Det blir et helt annet trykk, men det vil han like, tror jeg, sier Tettey.

Han må være tilbake i Norwich 6. juli. De som ikke er med landslag må møte uken før. En utvidet ferie til de med mest hektisk program kommer godt med.

– Det handler om å hvile godt nå og unngå skader. Jeg ville ikke komme tilbake til England med noe handikap, sier Tettey.

– Det er en syk hverdag, både trenings- og kampmessig. Kampene er noe helt annet enn hjemme, uten at jeg ikke skal ha respekt for den hjemlige fotballen. Det er et helt annet tempo. Når du spiller er du nødt til å være på hogget, løpe mer og være bra med ballen, sier Tettey.

Hans plass på A-laget mot Aserbajdsjan er truet av Håvard Nordtveit, som onsdag så ut til å vippe den duellen i sin favør.

Tettey fikk en smell bak øret mot Sverige, men det er ikke en skade som eventuelt setter PL-proffen ut av laget denne gangen.

– Det var en lang ball og jeg skulle opp i en duell. Plutselig kom det en albue fra en svenske, og jeg var heldig at den traff meg bak øret. Jeg blødde litt, men kun fått en verre skade. Jeg var heldig som slapp det. Ingen fare for fredagens kamp. Jeg fikk litt hodepinetabletter, sier Tettey. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.