*Nettavisen* Sport.

Tettey: - Det var kjipt

Foto: (SCANPIX)

Norges nye midtbaneanker sviktet. Men Åge Hareide nektet å kappe hodet av unggutten.

19.11.07 13:27

MALTA (Nettavisen): RBK-spilleren Alexander Tettey skulle erstatte Martin Andresen på den norske midtbanen, men klarte aldri å likne på Andresen - eller utvikle sin egen stil i rollen.

Mange mente nok at han burde vært byttet ut allerede i pausen.

Hareide ga ham imidlertid tillit, og Tettey spilte kampen ut.

- Vi vurderte å lukke kampen på 1-1, men samtidig kunne det bli oppfattet som et feigt grep. Derfor ville jeg drøye det litt. Og jeg hadde ikke fått tenkt på planen en gang før de scoret. Da endret alt seg, sier Hareide.

Planen var å få innpå Vidar Riseth - slik at RBK-krigeren kunne si god dag til alle de tyrkiske teknikerne. Hareide så nemlig at det norske laget, med unntak av Kristofer Hæstad, var for snille.

- Vil bli en god landslagsspiller
Men da Hareide ble spurt om det var feil å la Tettey spille kampen ut, var han klar.

- Kanskje hadde vi trengt en mer erfaren spiller sentralt, men samtidig får heller ikke Tettey erfaring uten å spille. Jeg har heller aldri hentet inn en ung spiller, hogd av ham hodet og kastet ham ut igjen. Tettey har mye i seg, og vil bli en veldig god landslagsspiller i årene fremover, sier han.

For Tettey selv ble det en spesiell kamp.

- Det var selvsagt kjempeartig å spille hele kampen, men da vi ikke fikk det resultatet vi håpet på så er vi nå veldig skuffet, sier han til Nettavisen.

- Hvordan følte du det gikk?

- Jeg vet hva jeg er god for, og man kan ikke vise hele Norge hva man er god for i en enkelt kamp på landslaget. Derfor kan jeg heller ikke gi meg selv terningkast etter kampen. Kollektivet fungerte ikke. Da fungerer ikke enkeltspillere heller.

- En kjip kamp
- Og derfor ble det en fæl kamp?

- Jeg vet ikke om det var fælt, men det var kjipt, ja.

- Mange mener nok at du ikke bør spille onsdag?

- Kampen er onsdag, og det er Åge som tar ut laget. Jeg har ikke tenkt så langt frem. Det som skjer, det skjer.

Leser ikke aviser
Han har ikke lest noen aviser etter tapet.

- Men jeg leser aldri aviser etter kamp. Terningkast og sånt er bare tull. Jeg leste heller ikke aviser etter Valencia-kampene. Jeg vet hva jeg selv har gjort, og hva de andre jeg har spilt sammen med har gjort. Det holder for meg, mener Tettey.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.