Tettey tapt for Rosenborg

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

- Vi var nødt til å selge, innrømmer Erik Hoftun.

01.08.09 11:09

Overgangsspekulasjonene rundt Rosenborgs Alexander Tettey har vært mange den siste tiden, og fredag kveld ble det klart at midtbanemannen forlater Trøndelag til fordel for franske Rennes.

Overgangssummen skal ifølge TV 2 Sporten ligge på rundt 35 millioner norske kroner, men RBK skal også ha sikret seg prosenter av et eventuelt videreslag.

Totalsummen kan derfor økes til 40 millioner.

KOMMENTAR (8. juli): En ekte proff

- Som å begynne i 1. klasse
- Jeg går ikke og hopper og spretter, men det er jo fantastisk, sier Tettey til TV 2.

- Det blir som å begynne i 1. klasse igjen. Jeg er kanskje ikke jevngod med spillerne i Rennes – de holder nok et høyere nivå enn meg selv. Det blir hardt, men jobber jeg slik jeg gjør på trening skal jeg ta nivået bra, fortsetter han.

Tettey reiser nå til Frankrike for å gjennomgå en legesjekk og forhandle fram den personlige kontrakten med klubben.

Rennes spiller i den franske toppdivisjonen, og har blant annet spillere som Jimmy Briand, Bruno Cheyrou og svenske Peter Hansson i troppen fra før.

- Nødt til å selge
Rosenborg har tidligere avslått flere bud på Tettey fra Rennes. At de nå har ombestemt seg og likevel selger sin midtbanejuvel, henger selvfølgelig sammen med at RBK ble utslått fra kvalifiseringen til Eruopaligaen av Quarabagh. At det ikke blir e-cupspill utover høsten, innebærer både store inntektstap og et mindre behov for en bred stall.

KOMMENTAR (23. juli): Tidenes RBK-fiasko

Det er derfor ikke med lett hjerte sportsdirektør Erik Hoftun lar Tettey gå.

- Vi blir på en måte nødt til å selge for å få penger i kassa. Samtidig er det sunt å la spillere gå. Signaleffekten det gir er viktig når vi skal hente inn nye spillere, sier Hoftun til klubbens hjemmeside.

Det norske overgangsvinduet åpner i dag, lørdag 1. august, og Tettey er ikke den eneste som forlater de suverene serielederne. I løpet av uka som har gått, er både Roy Miller (Örgryte) og Andreas Nordvik (Vålerenga) leid ut. I tillegg er John Pelus overgang til Haugesund gjort permanent.

Og ytterligere spillere kan forsvinne, deriblant slovaken Marek Sapara, som RBK lenge har hatt først i salgskøen.

På spillerjakt
Samtidig kan det komme nye fjes inn i RBK-stallen.

- Jakten på nye spillere intensiveres, sier Erik Hoftun, som imidlertid ikke kan garantere at det kommer nye spillere i sommer.

Det er blitt spekulert i at Lyns Diego Guastavino kan bli hentet som erstatter for Marek Sapara. Rosenborg har dessuten sagt at de ønsker å hente en ny keeper, og svenske Daniel Örlund har vært inne i bildet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.