*Nettavisen* Sport.

Tévez ferdig som City-kaptein

Foto: Getty Images

Roberto Mancini bekrefter at argentineren er fratatt vervet i klubben for godt.

11.09.11 14:52

Vincent Kompany tok over som kaptein for Manchester City da Carlos Tévez gjorde sitt ytterste for å komme seg bort fra Manchester i sommer. Og belgiske Kompany skal fortsette å lede de lyseblå ute på banen. Det bekrefter City-manager Roberto Mancini overfor The Guardian.

- Årsakene er enkle. Carlos ville forlate oss av familiære grunner. Jeg respekterte hans meninger, men Carlos er fortsatt her fordi vi ikke fant en løsning for ham. Han er en fantastisk spiller for oss, og kan score 20 mål per sesong. Men jeg bestemte meg i sommer for at Vinnie skal være kaptein, sier Mancini.

Kompany-valg godt motatt
Ifølge italieneren aksepterte Tévez beslutningen, og at Kompany var mannen som tok over er blitt godt mottatt i City-garderoben.

Mancini har hatt et turbulent forhold til Tévez siden han kom til klubben, og har trolig valgt å vente med å gjøre avgjørelsen kjent for å ikke forverre forholdet til stjernespissen.

Argentineren har nylig omtalt forholdet til manageren som et «elsk-hat-forhold» og at de to snakker med både krasse og rosende toner overfor hverandre. At han skulle miste kapteinsbindet for godt kan det dog virke som han ikke var helt forberedt på.

Starter mot Wigan
For noen uker siden sa 27-åringen at han forventet å kjempe seg tilbake i startoppstillingen fordi han «er kaptein og et viktig symbol for klubben.»

Tévez starter ettermiddagens oppgjør mot Wigan på Eastlands, mens toppscorer Edin Dzeko er plassert på innbytterbenken etter å ha spilt to landskamper for Bosnia den siste uka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.