*Nettavisen* Sport.

Tevez: «Hvil i fred, Fergie»

Foto: Twitter/Skjermdump Sky Sports

Gjett hvem som stjal oppmerksomheten da City viste frem Premier League-troféet.

15.05.12 07:36

Manchester City kunne søndag juble for klubbens første ligagull på 44 år.

Mandag var det duket for fremvisning av Premier League-troféet i Manchesters gater, og det manglet ikke på mennesker som ville feire sammen med City-spillerne.

En buss lastet med seriemestere startet triumfferden midt i sentrum ved rådhuset i Manchester, og over 100.000 var til stede på feiringen, ifølge lokalavisen Manchester Evening News.

Hånet Ferguson
Noe som umiddelbart ble en «snakkis», er plakaten Carlos Tevez holdt opp under parademarsjen.

Den tidligere United-spilleren viste nemlig frem en plakat med påskriften «R.I.P. Fergie», som kan oversette med «Hvil i fred, Fergie». Bildet kan du se øverst.

Trolig er plakaten en form for tilsvar til det berømte sitatet fra United-manager Alex Ferguson, som i 2009 sa «aldri i min levetid» om sjansene for City-dominans i Manchester.

Om Tevez ikke allerede var upopulær i den røde delen av Manchester, er han det hvert fall nå.

«Carlos Tevez. Herregud.», skrev The Times-journalisten Oliver Kay på Twitter etter at han så plakaten.

«Liten grunn til bekymring for NASA og framtidig rakettforskning så lenge Mensa-medlemmene Carlos Tevez og Joey Barton kan rekrutteres», fulgte Lars Tjærnås opp med på sin twitterkonto.

Se hendelsen i videobildet under. Artikkelen fortsetter under videoen.

HTML EMBED

La ut bilder
Sergio Agüero scoret målet som sørget for City-gull på søndag, og argentineren storkoste seg på gullfeiring i Manchesters gater mandag.

Han er blant spillerne som har lagt ut flere bilder fra feiringen på sin twitterkonto, og skal man dømme ut fra bildene, kan det være klokt å holde seg innendørs mandag kveld, om man er United-supporter.

City-spillerne var også høyt oppe etter at gullet ble sikret på overtid mot Queens Park Rangers søndag.

- Du har lyst til å si at dette er det beste øyeblikket i livet ditt, men hvis jeg skal være ærlig: Vær så snill å la meg slippe dette igjen, sa en smilene kaptein Vincent Kompany.

- Drømt om dette
- Jeg er så glad på vegne av guttene. Vi har ikke bare kommet hit for pengenes skyld og alle disse historiene vi har hørt. Vi har drømt om dette hele livene våre, også den gang vi ikke hadde penger, ikke hadde noen ting, fortsatte han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Twitter

United-manager Sir Alex Ferguson gratulerte Manchester City med gullet.

– Det er en fantastisk prestasjon. Det er ingen enkel liga. Det er verdens tøffeste liga, og alle som vinner den, fortjener det, sa Ferguson etter at nederlaget var et faktum.

– Vanligvis er 89 poeng nok til å ta tittelen, men denne gangen var det ikke vår tur, sa skotten.

Han mener derimot at de blå naboene har en lang vei å gå før de kan måle seg med Uniteds historie.

– Vi har en rik historie. Bedre enn noen andre. Det vil ta dem 100 år å komme på samme nivå som vår klubbhistorie, forklarte Ferguson ifølge The Guardian.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.