RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tévez inviterte til bursdagsfest

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Scoret hat trick på 27-årsdagen.

MANCHESTER CITY - WEST BROMWICH 3-0:

City måtte klare seg uten den store spilleren fra høstens omvendte oppgjør mot West Bromwich, Mario Balotelli. Italieneren sikret seg alene overskriftene da han scoret begge målene i 2-0-seieren på The Hawthorns, og senere ble utvist.

Men Roberto Mancini har flere PR-kåte spillere som kan avgjøre kamper.

På sin egen 27-årsdag scoret Carlos Tévez hat trick og sørget for at det fortsatt finnes håp om seriegull for de lyseblå fra Manchester.

Vokste opp i fattigdom
Tévez har ingen glamorøs bakgrunn. Argentineren vokste opp i det beryktede område Fuerte Apache, som regnes som det farligste området i Buenos Aires. Kriminalitet, vold, narkotika og fattigdom preget oppveksten til Citys stjernespiss. Familien på seks hadde lite penger og måtte kjempe for å overleve i slummen på det lille faren, Raimundo, tjente som murer.

Det er vel derfor ikke å forvente at eldstesønnen Carlos fikk de aller største bursdagspresangene og den heftigste bløtkaka når han fylte år, 5. februar. Faktisk måtte han gjøre mye selv for å hjelpe familien, og han ble tidlig kjent med gatevolden som et middel for å få mat.

Kanskje er det derfor han har fått det for seg at han må ordne sin egen bursdagsfest. Det var i alle fall det han gjorde da han scoret samtlige i 3-0-seieren over West Bromwich på hjemmebane.

Åtte straffespark denne sesongen
City er utvilsomt straffesparkkongen i Premier League denne sesongen. Før oppgjøret toppet Mancini statistikken, og mot Baggies kom både det sjuende og åttende fra krittmerket.

Aleksandar Kolarov ble lagt i bakken i feltet før 20 spilte minutter, og WBA-keeper Boaz Myhill måtte belage seg på duell. Bursdagsbarnet Tévez fikk straffesparket i gave fra Kolarov, og takket med en flott 1-0-scoring.

Dermed var også City i ferd med å få en presang fra Tévez. Klubben har nemlig aldri tapt en ligakamp hvor argentineren har scoret.

Og Mancini må nok koste på stjernespissen sin en bløtkake etter kampen, for 22 minutter ut i oppgjøret puttet Tévez sitt andre.

Etter nydelig veggspill med David Silva, som i liket med Tévez spilte en dtrålende kamp, dro den nå 27-år-gamle spissen seg forbi West Broms bakerste forsvarer og puttet til 2-0 alene med keeper.

Tévez-hat trick
Forsvarsspilleren Kolarov bemerket seg foran motsatt mål for andre gang i kampen da han fyrte av en kanon så hard at Mike Tysons hook hadde gjemt seg i frykt. Myhill var imidlertid uredd og fikk slått ballen i den stakkars tverrliggeren.

Og Myhill var nok en gang forskjellen på 2-0 og punktering da han reddet det som burde ha vært scoring fra Silva.

Men det hjalp lite da de andre spillerne på bortelaget feilet. Fullstendig upresset handset Jerome Thomas i eget felt og dommer Martin Atkonson pekte igjen på straffemerket.

Tévez ordnet selv en ultimat bursdag med 3-0 og hat trick før det var spilt 45 minutter. Scoringen var den argentinske landslagsspissens 18. denne sesongen, og kun ett mål er han nå bak Dimitar Berbatov øverst på toppscorerlista i Premier League.

Fem poeng ned til Chelsea
Det roet seg betraktelig i den andre omgangen og West Bromwich kom aldri i nærheten.

Dermed sikret City sin første trepoenger på tre kamper. Skal erkerival United tas igjen på toppen av tabellen er ikke poengtap tema for Mancini, som fortsatt ligger på tredjeplassen på tabellen, ett poeng bak Arsenal og fem foran Chelsea. Både sistnevnte og United har spilt to færre kamper enn City.

WBA er på sin side ute og kjører etter den flotte starten på sesongen. På 16.-plassen har de kun to poeng ned til Birmingham og West Ham, som ligger under streken. På ni kamper har Roberto Di Matteo kun sikret fire poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere