*Nettavisen* Sport.

Tevez-saken fortsetter

Foto: SCANPIX

West Ham kjemper fortsatt for å unngå gigantbot.

11.11.08 08:49

Carlos Tévez skapte oppsikt i store deler av fotballverdenen, da han 31 august 2006 annonserte at han var klar for den engelske West Ham.

Sammen med nåværende Liverpool-spiller Javier Mascherano, ankom han London fra brasilianske Corinthians for rundt 120 millioner kroner.

Ikke spilleklar
Argentineren spilte også en svært viktig rolle da «The Hammers» samme sesong reddet plassen i siste serierunde på bekostning av Sheffield United. Spissen scoret 7 mål på 26 kamper for West Ham i 2006/2007.

En uavhengig voldgiftsrett har imidlertid i ettertid avgjort at Tevez ikke var spilleklar for klubben den sesongen. Grunnen til at argentineren ikke var spilleklar, var fordi han ikke var heleid av West Ham. Investorgruppen MSI hadde også en andel i spilleren.

Dommen medførte at Sheffield United krevde opptil 30 millioner pund av West Ham i erstatning.

Vurderes tirsdag
Saken kommer tirsdag opp for en høyere rett, siden Sheffield United vil stoppe West Hams anke til Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) i Sveits.

I tillegg til å prøve Sheffields klage, så skal retten også vurdere om den uavhengige voldgiftsretten konklusjon er korrekt. De fem som satt i voldgiftsdomstolen skal også høres tirsdag.

Saken vil bli avgjort i slutten av november. Carlos Tevez spiller nå for Manchester United.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.