RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøft for Daniel Braaten

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Daniel Braaten og Bolton Wanderers må kjempe mot nedrykk denne sesongen.

Mange er nok spente på hvordan det går med Bolton Wanderers denne sesongen. Spesielt etter at klubben sikret seg Daniel Braaten fra Rosenborg.

Etter opprykket i 2001, og et par sesonger med kniven på strupen, imponerte de hvitkledte stort under kyndig ledelse av Sam Allardyce de tre siste sesongene.

Bolton endte på sjuendeplass i fjor, åttendeplass året før, og sjetteplass i 2003/04.

Endrer spillesystem
Nå er Allardyce borte, og erstattet av Sammy Lee - "den evige assistenten" som endelig får prøve seg i sjefsstolen.

Og Lee har ambisjoner om å løfte Bolton enda høyere, selv om mange mener at laget vil måtte kjempe for å unngå nedrykk. Det tror også Nettavisen.

I første omgang satser den tidligere Liverpool-spilleren på å legge om systemet fra 4-1-2-3 til 4-4-2. Det er en tilsynelatende merkelig beslutning, men Sammy Lee må nødvendigvis få lede laget slik på en måte som passer i forhold til hans styrker og svakheter.

Daniel Braaten bør også passe godt sammen med Nicolas Anelka i et 4-4-2-system.

Men den eneste soleklare forsterkningen han har hentet inn, er Christian Wilhelmsson. Den tidligere Stabæk-helten kan bli en megahit i Premier League. Men resten av nykommerne ser ikke fryktinngytende ut.

Middelmådige
Spillere som Gavin McCann, J'Lloyd Samuel og Heidur Helguson har rikelig med erfaring fra toppdivisjonen, men ingen av dem er etter Nettavisens mening i stand til å løfte Bolton enda høyere opp på tabellen.

Snarere tvert imot.

Det florerer også med rykter om at Nicolas Anelka er på vei bort. Ricardo Gardner, en av ligaens beste venstrebacker, er ute til oktober med en kneskade. Han har operert kneet tre ganger. Og Sam Allardyce er altså borte.

Men det blir i alle fall veldig spennende å se hvordan Daniel Braaten klarer seg i Premier League.

To klassespillere
Nettavisen tror at Boltons sesong i stor grad vil bli styrt av hvorvidt Anelka blir eller ei. Franskmannen er en klassespiller.

En annen klassespiller er Jussi Jääskeäinen. Finnen er etter Nettavisens mening en av Premier Leagues beste målvakter, og forklaringen på at den tidligere Lyn-spilleren Ali al-Habsi ennå ikke har ligadebutert for Bolton.

Den kanskje mest spennende spilleren i Bolton, er Ricardo Vaz Te. Portugiseren er bare 20 år, men debuterte allerede i 2004, som 17-åring. Vaz Te er en høy, rask og teknisk spiss som spås en veldig flott framtid. Og i Bolton bør det være mulig å spille seg til en plass på laget allerede i år, på bekostning av Heidar Helguson, El-Hadji Diouf eller Kevin Davies.

Vi tror imidlertid at Boltons gode resultater de siste årene har kommet på grunn av den kyniske og kloke spillestilen Sam Allardyce implementerte. Nå er Allardyce borte, og Sammy Lee har gått vekk fra suksessoppskriften. Det er grunnlaget for vår skepsis.

Nettavisens tips: 15. plass

Hva tror du om Bolton kommende sesong? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere