RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Tøft for tittelforsvarerne

Sist oppdatert:
Til helgen begynner den franske ligaen igjen. Olympique Lyon får en tøff oppgave med å forsvare tittelen. Klubben har nesten ikke hentet inn forsterkninger i forhold til sine konkurrenter.

Her er kampoppsettet for første serierunde
Her får du terminlistene for alle lagene

Mestrene fristilte åtte spillere på overgangsmarkedet etter sist sesong, spillere som har vært viktige i forhold til klubbens suksess de siste årene. Det er neppe noen anbefalt oppskrift på suksess, men man vet aldri i fotball.

Lav snittalder
Spillere som Edmilson, Peguy Luyindula og midtbanespillerne Eric Carriere og Vikash Dhorasoo har alle forlatt klubben. Men trener Paul Le Guen (bildet) tror fortsatt at Lyon har det som skal til for å vinne ligaen. Han tror også at klubben kommer til å hente inn en ny toppspiss innen overgangsvinduet stenger 31. august.

Lille-forsvareren Eric Abidal og Sochaux-spissen Pierre-Alain Frau har vært klubbens eneste nye spillere. Snittalderen i klubben er på 23, men Le Guen er ikke bekymret for manglende rutine.

- Ung alder er ikke noe negativt, og vi har hatt gode resultater i treningskampene. Det har styrket selvtilliten vår, sier han.

PSG blir sterke
Paris St. Germain, som ble nummer to i fjor, har gjort de beste innkjøpene, i hvert fall på papiret. Mario Yepes og Sylvain Armand, begge Nantes-spillere, var i søkelyset til mange klubber etter den gode sesongen i fjor. Jerome Rothen fra Monaco er også en spennende spiller, mens Edouard Cisse og Martin Cardetti, som var på utlån i fjor, er tilbake i klubben.

Monaco skal slite hardt for å kopiere fjorårsbragden da de kom til finalen av Champions League. Rothen, Ludovic Giuly, Dado Prso og Fernando Morientes er borte, og ingen umiddelbare forsterkninger er blitt hentet inn. Spissen Ernesto Javier Chevanton og midtbanespilleren Diego Perez fra Uruguay er på plass i klubben, mens den brasilianske forsvareren Maicon og Sierra Leones Mohammes Kallon har kommet til klubben.

Mye penger
Marseille har mistet sin stjernespiss Didier Drogba til Chelsea, og skal slite hardt med å finne noen som kan fylle hans sko. Manuel Dos Santos har også forsvunnet til Benfica, mens Mathieu Flamini har gått til Arsenal. Men Marseille har fått bra med penger for spillersalgene sine, noe som kan gjøre dem i stand til å forsterke bredden.

Bak de fire største er det kanskje Auxerre som vil utgjøre den største trusselen. Lens kan også overraske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere