RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Peter Byrne (Ap)

«Thanks, but no yanks»

Sist oppdatert:
Liverpool-fans brente det amerikanske flagget i raseri og sorg.

Etter at Rafael Benitez’ avgang ble offisielt bekreftet torsdag, klarte ikke Liverpool-fansen å holde inne lenger.

Flere hundre rasende supportere møtte opp utenfor Anfield og demonstrerte mot de amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett. De uttrykte sjokk over hvordan Rafael Benitez var blitt behandlet, og krevde samtidig at Hicks og Gillett måtte trekke seg ut av klubben.

Les også: Liverpool bekrefter Benitez-avgang

Brente flagg
Noen gikk så langt som å brenne det amerikanske flagget.

Andre hadde hengt opp bannere med tekster som:

«Liverpool FC, built by Shanks, broke by Yanks» og «Thanks, but no yanks».

Les også: Disse er favoritter til Liverpool-jobben

Sang for Benitez
Samtidig ble hyllester til Rafael Benitez, som til tross for at han har vært sportslig ansvarlig for Liverpools nedtur er en mye mer populær mann enn de amerikanske eierne.

- Det er en skandale hvordan Rafael Benitez er blitt behandlet. De gjør oss til Newcastle, eller enda verre: Leeds, sier Liz Collangwood (39) og sikter til de to storklubbene som har endte i lavere divisjoner.

Liverpool har en astronomisk gjeld på 351 millioner pund, over tre milliarder kroner, og det er spekulert i om Hicks og Gillett har brukt klubben til å berike seg selv.

Når da klubben heller ikke kommer til å få inntekter fra Champions League-fotball neste sesong, og planer for et nytt stadion er helt i det blå, ser det svært mørkt ut for klubben.

Ønsker å selge
De amerikanske eierne har annonsert at de har som intensjon å selge klubben, men kjøperne til en så gjeldstynget klubb står ikke akkurat i kø.

- Dette er for å gi beskjed til alle som ønsker å investere at de investerer i en fotballklubb og i et lokalsamfunn, de investerer ikke i en forretning hvis hovedmål er å skape profitt for aksjeeierne, sier Steven Quinn (39) til Liverpool Echo.

- Hvis folk fikk velge ville de valgt at amerikanerne dro i stedet for Benitez, understreker lokalpolitiker og sesongkortinnehaver Peter Millea.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms og WAP: Send PLRYKTER til 2242 (1 melding daglig til kr 2,-).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere