RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

The Sun mobber Ronaldo

Foto: FAKSIMILE: The Sun
Sist oppdatert:
Engelske tabloider kan være ganske ufine når de går inn for det.

Tittelen på toppsaken i torsdagens Sun-sport går rett i strupen på Cristiano Ronaldo; "You're Not Winking Anymore".

Oversatt til norsk betyr det «Du blunker ikke lenger», og henspiller på Manchester United-stjernens blunking til lagkamerater da Wayne Rooney ble utvist i Portugals møte med England i kvartfinalen i VM.

Bitre etter utvisning
England avsluttet kvartfinalen med ti mann og røk senere ut av VM etter at de tapte på straffespark. Engelsk presse har siden konsentrert seg mest om at Cristiano Ronaldo forsøkte å påvirke dommeren til å gi Rooney rødt kort.

Naturligvis var ikke driblefantens oppførsel i den situasjonen spesielt eksemplarisk, spesielt ikke med tanke på at han faktisk er klubbkamerat med Rooney. Men det var ikke Cristiano Ronaldo som sparket Ricardo Carvalho i ballene - det var Rooney.

Det var heller ikke Cristiano Ronaldo som tok med 17 år gamle Theo Walcott i den engelske VM-troppen i stedet for etablerte spisser som Jermain Defoe og Darren Bent, og således sørget for at valgmulighetene på spissplass ble svært begrenset i VM.

Det spiller liten rolle; Det er Cristiano Ronaldo som har fått skylda for at England er ute av VM.

«Skuespillerkompiser»
The Sun innledet sin sak om semifinalen mellom Frankrike og Portugal, som franskmennene vant 1-0, slik:

«England-fansen jublet da VM vinket takk og farvel til den falske Portugal-blunkeren Cristiano Ronaldo. Den slimete vingen sutret da han og hans skuespillerkompiser ble dumpet av Zinedine Zidanes straffespark».

Dette må da være bortimot første gang engelskmenn setter pris på fransk suksess?

Cristiano Ronaldo er for øvrig ikke spesielt populær i Tyskland heller. Publikum buet hver gang han hadde ballen i onsdagens semifinale.

Uansett; VM er i praksis over for Cristiano Ronaldo (kun bronsefinalen gjenstår) og han er mildt sagt upopulær hjemme i England. Allerede før VM hadde han et anstrengt forhold til United-kollega Ruud van Nistelrooy. Forholdet til Wayne Rooney er visstnok bra, tross den famøse episoden, men bli likevel ikke overrasket om den tekniske kantspilleren forsvinner fra Old Trafford i løpet av sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere