Thierry Henry skryter av Solli

Foto: Mike Stobe / AFP

Superstjernen roser Jan Gunnar Solli i dette intervjuet med Nettavisen.

21.04.11 16:20

NEW YORK (Nettavisen): Den tidligere Brann-spilleren Jan Gunnar Solli er omskolert til høyreback i New York Red Bulls. Han hadde ikke spilt mye i den posisjonen før trener Hans Backe ga ham beskjed om å spille der før denne sesongen.

- Jeg spilte litt i den posisjonen i Odd Grenland, før jeg ble dyttet frem på midtbanen. Men jeg har spilt samtlige minutter denne sesongen, så da må jeg levere bra, sier 29-åringen til Nettavisen.

- Jeg trives i posisjonen, legger Solli til.

- Offensive bidrag
En som tydelig har latt seg imponere av Sollis prestasjoner, er lagkameraten Thierry Henry. Den tidligere Barcelona- og Arsenal-spilleren skryter av nordmannen.

- Han har spilt seg inn på laget og tatt nivået i ligaen. Han gjør en kjempejobb og leverer gode kamper, sier Thierry Henry til Nettavisen.

Arsenal-legenden er ikke minst fornøyd med Sollis angrepsvilje.

- Han kommer gjerne med offensive bidrag fra høyrekanten. Det er flott. Han imponerer! fastslår Henry.

- Blir viktig for Red Bulls
Også klubbens sportsdirektør Erik Solèr synes Solli har tilpasset seg livet i Major League Soccer (MLS).

- Han spiller i en ny posisjon hvor han har etablert seg kjempebra og leverer gode prestasjoner. Han blir viktig for Red Bulls i årets sesong, sier Solèr til Nettavisen.

Mange forbinder gjerne MLS med mette stjerne som vil avslutte karrieren med pen lønn. Skal man tro Solli, er dette helt feil.

- Det er selvsagt inspirerende å spille på lag med spillere som Thierry Henry og Rafael Marquez. Det er veldig mange som tror at disse gutta bare er her for å avslutte karrieren, men hvis du ser på innsatsen til Marquez i årets sesong, ser du at det er feil, sier Solli til Nettavisen.

- Hever nivået på ligaen
Han fremhever at stjernene fortsatt har et konkurranseinstinkt som kommer tydelig frem, både i kamper og på trening. I tillegg spiller de under et enormt press, for i USA er det gigantiske forventninger til spillere som David Beckham, Landon Donovan og Thierry Henry.

- De som tror at spillere som Henry bare drar til USA for å slappe av, får seg en overraskelse, for det er ikke tilfellet. De er med på å heve nivået på ligaen, sier 29-åringen.

At nivået i MLS ligger ett hakk over Tippeligaen, har Solli allerede skjønt.

- Jeg merket allerede første trening hvor høyt nivået er. Folk gikk til i taklingene og jeg selv ble meid ned. Folk vil noe, har en klar målsetning og er ikke mette. Det er tøffe, robuste folk, fysisk fotball og det passer meg utmerket, sier nordmannen.

Utvikler seg
For kravene til klubbene er store. Å vinne ligaen er ikke noe skryte av. Det som virkelig teller, er sluttspillet.

- Man må levere her, for klubben legger så mye ressurser i det å lykkes, og man kjenner presset. Hans Backe er en kar som jeg respekterer «big time» som trener og han er veldig tydelig på hva han vil, sier Solli.

Selv mener Solli at MLS utvikler ham som fotballspiller.

- Jeg er her borte nå og tar nye steg som fotballspiller. Jeg er faktisk mer involvert i spillet her borte som høyreback, enn jeg for eksempel var i Rosenborg som sentral midtbanespiller, sier en tydelig engasjert Solli.

- Helt annen selvtillit
For spillestilen i MLS og Red Bulls er annerledes enn i Tippeligaen. I USA spilles det mer ballbesittende fotball, kontra den direkte stilen som praktiseres i Norge. Det er med på å utvikle nordmannen.

- Jeg spiller med en helt annen selvtillitt nå. Holder jeg meg skadefri, kommer jeg opp på 50 kamper i år og så mange kamper har jeg aldri spilt før, sier nordmannen.

Dermed kan Solli bli vanskelig å komme utenom for Drillo. Selv vil mannen fra Treungen ta opp kampen med Tom Høgli om landslagsplassen.

New York Red Bulls møter DC United i MLS natt til fredag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.