*Nettavisen* Sport.

Thingnes Bø blir fotballspiller

FOTBALLSPILLER: Johannes Thingnes Bø bytter gevær og ski med fotballsko.

FOTBALLSPILLER: Johannes Thingnes Bø bytter gevær og ski med fotballsko. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Skiskytteren bytter gevær og ski med fotballsko.

Johannes Thingnes Bø (21) fikk smaken av fotball under en visitt i hjembygda Stryn. Resultatet er at han skrev under for 3.-divisjonslaget.

- Jeg trente litt med laget da jeg kom hjem. Så fant vi ut at jeg like gjerne kunne skrive under, sier Thingnes Bø til NRK.

Han har feriert hjemme i Stryn etter at skiskyttersesongen var over. Om ikke lenge starter opptreningen mot neste sesong, så mye tid til fotball blir det ikke.

- Jeg skal ikke satse masse, for det følger jo med en skaderisiko. Men det er jo morsom å være med på benken og kanskje spille 10-20 minutter, sier han.

Planen er at 21-åringen skal sitte på benken de få gangene han er hjemme i løpet av året. Uansett tror ikke Thingnes Bø at han er god nok til å gå rett inn på laget.

- Jeg er ikke god nok til å spille. Laget holder et høyt nivå og ser sterkt ut før sesongen. Det lover bra at jeg ikke kan gå rett inn på laget, sa han etter å ha prøvd seg på Stryn-trening.

I sine yngre dager var Johannes Thingnes Bø en lovende fotballspiller. Da NTB spurte broren Tarjei om fotballferdighetene i forkant av VM i Kontiolahti, ga han et spøkefullt svar.

- Ja, Johannes er god. Han valgte feil idrett. For han har jo ingen VM-medaljer ennå, gliste storebroren.

Stryn spiller i 3. divisjon, avdeling 8 og serieåpner mot Bergsøy 11. april. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.