RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorsnes bestilte VM-billett

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Men det gjenstår ennå litt hodebry før Eli Landsem skal ta ut VM-troppen.

NORGE - FINLAND 5-1:

Torsdag spilte de norske fotballjentene treningskamp mot Finland. Kampen, som endte med solid 5-1-seier, var den siste før landslagssjef Eli Landsem må sende inn den endelige VM-troppen til Fifa.

Med en del sikre kort ute med skader, har det vært en tøff kamp om å kapre de åpne plassene. Melissa Wiik er uaktuell til mesterskapet, etter at hun røk korsbåndet for en uke siden. Samtidig sliter Lise Klaveness og Ingvild Stensland begge med langvarige skader.

Men selv om det er angripere Norge står i fare for å miste, ser ikke målstatistikken ut til å lide nevneverdig. Flere scoringsføtter står nemlig i kø bak Wiik og Klaveness. Hele fem ganger scoret Norge mot Finland, tre ganger ved Elise Thorsnes og to ganger ved Cecilie Pedersen.

Løsnet for Thorsnes
Dermed løsnet det endelig for Thorsnes på landslaget. Røa-spilleren har bøttet inn mål i Toppserien denne sesongen, og står med ti scoringer på sju kamper. For landslaget har hun imidlertid slitt noe, og kun truffet nettmaskene tre ganger på 39 kamper.

Den statistikken doblet seg mot Finland. 22-åringen scoret Norges første allerede etter ett minutt, og puttet ytterligere to etter pause.

Kan få VM-billett uten å spille klubbkamper
De to andre målene var det omdiskuterte Pedersen som sto for.

20-åringen ble kastet ut av spillergruppen til 1. divisjonsklubben Avaldsnes forrige uke, grunnet det klubben betegnet som holdningsproblemer. Pedersen har ønsket seg til Arna-Bjørnar, men forhandlingene mellom de to klubbene, som foregikk i 2010, brøt sammen. Den talentfulle ungjenta mislikte de strenge kravene til Avaldsnes, og boikottet treningene. Hun kom likevel til enighet med klubben før sesongen, men ledelsen fikk angivelig nok da hun etter en seriekamp mot Fortuna Ålesund uttalte at hun «ga 50 prosent, og ikke var motivert».

Dermed står Pedersen med kun én seriekamp denne sesongen, noe som ikke akkurat er en god landslagssøknad.

Med to mål mot Finland har hun nok likevel klart å skape hodebry for Landsem.

VM spilles i Tyskland fra 26. juni. Norge møter Ekvatorial-Guinea, Brasil og Australia i gruppespillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere