*Nettavisen* Sport.

Thorstvedt: - Jeg synes han tok ut rare lag

Foto: Montasje Pa Photos / Paul Weaver (Nettavisen)

Men Tottenham-helten mener André Villas-Boas (36) burde fått mer tid.

16.12.13 13:24

Erik Thorstvedt ble litt overrasket over hvor tidlig Tottenham sparket André Villas-Boas, men skjønner samtidig at begeret ble fullt med katastrofekampen mot Liverpool.

Spurs tok avskjed med portugiseren dagen etter 0-5-nederlaget hjemme på White Hart Lane. Tilhengerne ropte på managerens avgang etter de stygge tapene som har ført til en liten krise i London-klubben.

LES OGSÅ: Nå er Villas-Boas ferdig i Tottenham

Tidligere Tottenham- og landslagskeeper Erik Thorstvedt ser grunner både til å beholde og sparke Villas-Boas. Han er samtidig litt overrasket over at gamleklubben endte med det siste.

– Jeg trodde han skulle få mer tid og hadde gjerne sett at han satt ut sesongen. De (Tottenham) er fortsatt med i ligacupen, vant europaligagruppen sin og er foran Manchester United på tabellen. Samtidig har det ikke vært bra spillemessig, og laget har manglet offensiv samhandling, sier Thorstvedt til NTB.

Villas-Boas har ikke lyktes i engelsk fotball. I fjor vår fikk han sparken i Chelsea etter drøyt åtte måneder. I Tottenham fikk han i underkant av halvannet år.

– Han er en ekstremt dedikert fyr. En akademisk type som omtrent sover på treningsfeltet. Jeg liker ham godt som type, og det er ingen tvil om at han er fotballintelligent. Men jeg synes ofte han tok ut rare lag. Det manglet en rød tråd, vurderer Thorstvedt.

– Skandaløs kamp
Villas-Boas tok på seg ansvaret etter søndagens elendige forestilling på eget gress. Tottenham hang ikke med da Liverpool lekte seg til seier. Dagen derpå ble en ordentlig blåmandag for den tidligere José Mourinho-eleven.

– Kampen i går var jo skandaløs. De var ikke med i det hele tatt og kunne tapt enda mer. Det så ut som om spillerne ikke hadde spilt fotball før. De viste ingen progresjon, og pilen peker feil vei. Slik sett kan jeg forstå at det tippet over, sier Thorstvedt.

Sesongen startet bunnsolid defensivt for Spurs, men samtidig er det blitt for få scoringer. Når baklengsmålene i tillegg begynte å renne inn, har det sett håpløst ut.

– Det er vanskelig å si hvor problemet ligger. Det så ikke helt ut som Villas-Boas fant ut hva som var det beste laget. Han skiftet mye, men holdt fast på 4-2-3-1-formasjonen. Det så ikke ut til å fungere, iallfall ikke offensivt, sier TV 2-eksperten.

Går for erfaring?
Etter 16 kamper ligger Tottenham på sjuendeplass i Premier League med 27 poeng. Åtte poeng skiller opp til ligaleder og byrival Arsenal. Kampen om en topp 4-plassering ser stri ut for øyeblikket.

– Den sitter langt inne nå. Da må den nye manageren hente ut det beste fra spillerne umiddelbart. Lag i bunnstriden kan ofte få et løft med ny manager, men her skal man kjempe mot Arsenal, Liverpool, City, United, Everton og de andre store, sier Erik Thorstvedt.

– Har du noen tanker om hvilken erstatter klubben velger?

– Jeg har sett Fabio Capello nevnt. Og så har du Guus Hiddink og de vanlige navnene som vil dukke opp. Spørsmålet er om de går i en annen retning. Kanskje velger de en som er eldre og mer erfaren. Jeg tror det er bra å bruke litt tid og ikke bare ta en som er ledig.

Fakta om André Villas-Boas:
Alder: 36 (17. oktober 1977 i Porto)
Nasjonalitet: Portugisisk
Tidligere klubber som trener/manager: Academica (2009-2010), Porto (2010-2011), Chelsea (2011-2012), Tottenham (2012-2013).
Meritter: Seriegull i Portugal (2011), cupgull i Portugal (2011), seier i europaligaen (2011).
Aktuell: Ferdig som manager i Tottenham. (©NTB)

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag