RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorstvedt fikk oppreisning

Sist oppdatert:
Etter å ha sett Erik Thorstvedt for verdenslaget, skjønte kona omsider at keeperlegenden virkelig holdt mål.

Søndag spilte den norske keeperkjempen 30 minutter da et verdenslag av legender slo et engelsk legendelag 3-2 i jubileumskampen for den engelske spillerforeningen (100 år).

Holdt nullen
Nordmannen kom innpå etter 30 minutter på stillingen 1-0 til England, og fikk med seg det siste kvarteret av 1. omgang, og det første kvarteret etter hvilen. Og mens de to andre keeperne, Neville Southall og Thomas Ravelli, slapp inn hvert sitt mål i kampen, holdt Thorstvedt nullen.

- Kona hadde kun sett meg stå i mål som keeper for noen unger som hadde straffesparkkonkurranse før. Da synes hun jeg var dårlig. Ungene scoret jo. Sånn sett var dette bra. Det var en fin oppreisning for meg. Hun var fornøyd, sier Thorstvedt glisende til Nettavisen.

- Hvordan klarte du deg?

- Jeg er lettet over at jeg holdt nullen. Det var litt nervøst. Spesielt på avstandsbedømmelse og sånt. I tillegg styrtregnet det på slutten av 1. omgangen.

Han synes det var stort å spille med Ian Rush og Alan Shearer.

- Selv om Rush ikke var blant de beste nå, det er jo en stund siden han la opp, så var det stort å være på banen med ham. Sammen med Alan Shearer så snakker vi jo her om spisser i den helt ypperste verdensklasse da de var aktive, sier han.

Han trekker selv frem Steffen Freund (ex-Spurs), Gianfranco Zola (ex-Chelsea) og Lorenzo Amoruso (ex-Rangers) som verdenslagets beste.

- Amoruso og Richard Gough spilte hele kampen som midtstoppere. De ryddet opp i det meste. Det var herlig som keeper å ha dem foran seg, sier han fornøyd.

Mimret om VM-målet
Dino Baggio, den eneste som scoret på Norge under fotball-VM i 1994, var også med.

- Vi mimret litt om den scoringen, ja, men det som slo meg mest var faktisk at han ikke så en dag eldre ut nå enn da, humrer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere