*Nettavisen* Sport.

Thorstvedt rister på hodet: - Det er patetisk!

DEISET I BAKKEN: Nicolas Otamendi viste fine skuespillertakter. Foto: (NTB scanpix)

Nicolas Otamendi slaktes etter pinlig oppførsel.

29.12.15 23:06

LEICESTER - MANCHESTER CITY 0-0:

Den 29. desember 2014 lå Leicester helt sist på tabellen i Premier League. Ett år senere er klubben likt med ligaleder Arsenal etter 19 kamper.

Eventyret om den lille klubben, som rykket opp igjen til den øverste divisjonen så sent som i nettopp 2014, ser ikke ut til å ta slutt.

For til tross for et lite tilbakeslag mot Liverpool i forrige runde, var Leicester igjen imponerende da Manchester City gjestet King Power Stadium tirsdag kveld og igjen fikk de blå med seg poeng.

- En dag av gangen
City hadde riktig nok et initiativ i kampen, men Leicester-spillerne, som har kostet klubben en brøkdel av det City har brukt på sine mange stjerner, kjempet med nebb og klør og reddet et 0-0-resultat.

Det betyr at lille Leicester ligger foran mektige City etter halvspilt sesong. Leicester står med 39 poeng, det samme som ligaleder Arsenal.

- Vi tar en dag av gangen nå og så får vi se hvor langt vi kan nå. Vi vil prøve å ta så mange poeng som mulig, sier Leicesters Wes Morgan i et TV 2-sendt intervju etter kampslutt.

- Vi tapte i helgen og ville slå tilbake i dag. Vi er skuffet over at vi ikke scoret mot City, men vi fikk et sterkt poeng, sier han videre.

City er nummer tre med sine 36 poeng etter 19 kamper.

- Patetisk
Selv om kampen endte målløst, var det en episode i sluttminuttene som fikk mange til å heve øyenbrynene. Store, sterke Nicolas Otamendi gikk nemlig noe enkelt i bakken, etter et møte med Robert Huth.

Klikk på bildet for å forstørre.

- HAN TRAFF MEG: Nicolas Otamendi følte han hadde en god sak. Foto: Carl Recine (Reuters / NTB scanpix)

Det så ut til at Otamendi fikk en finger i ansiktet, og det måtte ha gjort vondt, for argentineren deiset knallhardt i bakken. Dommer Pawson skjønte fort at dette kun måtte være generalprøven til stopperens kommende opptaksprøve på teaterhøyskolen og lot det hele passere.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt var blant dem som ikke ble spesielt imponert over oppførselen til den tidligere Valencia-spilleren.

- Det er bare å la det passere i stillhet. I England har de en kultur på de greiene her. Får du et rykte, så er det ikke bra. Du blir informert om dette når du kommer til landet, sier ekspert Thorstvedt i TV 2-studio.

- Det blir bare patetisk når Otamendi gjør noe slik, sier han videre.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad lot heller ikke sjansen gå fra seg til å påpeke det svært komiske og teatralske i Otamendis fall.

- Det er et under at han overlever, sa Wikestad ironisk.

Aktiv Sterling
Det var heldigvis mye underholdene i kampen, også. Første omgang mellom de to topplagene på King Power Stadium ble etter hvert en sjanserik affære..

Det var gjestene fra Manchester som var best innledningsvis. En nyklipt og opplagt Raheem Sterling sto for mye av det som skjedde offensivt.

Etter 18 minutters spill fosset den tidligere Liverpool-spilleren forbi Robert Huth, men ble likevel presset ut av scoringsposisjon. Sterling spilte i stedet til Kevin De Bruyne og belgieren klinket til. Kasper Schmeichel var på sin side våken i buret og fikk bokset ballen unna.

Vertenes første mulighet kom etter 25 minutter. Riyad Mahrez rappet kula fra Alexandar Kolarov, dro seg inn i banen, fintet vekk Yaya Toure og knallet til fra distanse. Skuddet gikk over mål.

Like etter var Sterling på farten igjen i andre enden av banen. Bakary Sagna flikket ballen igjennom til den hurtige vingen og Sterling tok den ned med brystet og avsluttet. På ny reddet Schmeichel godt.

Leicester våknet
32 minutter var spilt da Sterling prøvde seg på ny. Denne gangen fikk han ballen av Kolarov, dro seg fri på rundt 16 meters hold og fyrte av et skudd. Schmeichel slo avslutningen til corner.

Mot slutten av første omgang våknet vertene for alvor til liv. Fem minutter før pause fikk Mark Albrighton en stor mulighet, etter at Christian Fuchs hadde kjørt karusell med De Bruyne og slått inn gjennom feltet, mot bakre stolpe. Ballen kom imidlertid litt for fort på Albrighton.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TRAVELT PÅ JOBB: Leicester-keeper Kasper Schmeichel. Foto: Carl Recine (Reuters / NTB scanpix)


Rett etter var det toppscorer Jamie Vardys tur. Fernandinho mistet ballen til Danny Drinkwater og han spilte fram til Vardy. Spissen klemte til, men ballen gikk over og City slapp med skrekken.

På overtid i en heseblesende første omgang ropte Leicester også på frispark, i god posisjon, etter at Mahrez ble tatt, men dommeren valgte å vinke spillet videre, til vertenes store frustrasjon.

Jaktet vinnermål
Også etter pause ble det livat i Leicester. En så langt ganske anonym Sergio Agüero skulle få den første sjansen. De Bruyne slo hardt inn foran mål og Agüero avsluttet på første touch, like over.

Snaue ti minutter var spilt av andre omgang da N’Golo Kanté testet kraften i slegga. Midtbanemannen dro seg fri og fyrte av, men like utenfor den venstre stolpen.

60 minutter sto på matchuret da Albrighton igjen bidro med en farlighet. Mahrez slo fram mot lagkompisen og Albrighton fikk avsluttet fra skrått hold. Skuddet gikk noen meter til side for mål.

Ropte på straffe
Rett etter gikk Agüero i bakken inne i 16-meterfeltet. TV-bildene viste at spissen var først på ballen og at en straffe kunne forsvares, men dommer Craig Pawson så det ikke slik og vinket spillet videre.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

ROPTE PÅ STRAFFE: Citys Sergio Agüero. Foto: Tim Goode (Pa Photos / NTB scanpix)


Den siste halvdelen av omgangen giret City opp et par hakk ekstra, men Leicester forsvaret seg bra og holdt rikingene fra Manchester på grei avstand fra eget mål.

Samtidig var Claudio Ranieris menn giftige på kontringene. Leicester har sjelden ballen mye i løpet av en kamp, men tar svært godt vare på den når de først han fått fatt i kula.

I det 71. minutt spilte Drinkwater igjen, på sedvanlig vis, fram mot Vardy og igjen kom spissen til en farlig avslutning. Fra skrått hold reddet Joe Hart denne gangen.

Det var faktisk vertene som hadde de største sjansene til å avgjøre kampen de siste minuttene, men mål ble det aldri i Leicester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.