Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorstvedt skal lede Royal League

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt melder overgang fra Canal Plus til TVNorge og blir ny programleder for Royal League.

Erik Thorstvedt har de siste årene vært ekspertkommentar for Canal Plus både i Tippeligaen og Premier League. Nå går han fra rollen som ekspert til programleder.

- Jeg gleder meg veldig til den nye jobben. Jeg har tro på konseptet til TVNorge, men det blir en TV-teknisk utfordring å gå fra rollen som gjest til å lede hele programmet, sier Erik Thorstvedt til TV 2 Nettavisen.

Sending fra arenaene
Han forteller at kanalen skal ha sendinger fra de norske arenaene det spilles Royal League.

- Vi skal ha studio på de ulike stadionene, med gjester og analyser både før og etter kamp. Jeg gleder meg veldig, sier den tidligere Tottenham-proffen.

Erik Thorstvedt mener han skal ha kontroll på de forskjellige spillerne i de nordiske ligaene, til tross for at han har jobbet mye med Premier League de siste årene.

- Jeg har jobbet mye med Tippeligaen i år, og mener selv jeg har grei peiling på norsk idrett og fotball generelt, ler han.

- Trist med Viking
Stavanger-buen innrømmer likevel at det hadde vært enda hyggeligere å lede sendingene fra Royal League dersom Viking hadde vært med i den nordiske turneringen.

- Det hadde selvsagt vært god med Viking i Royal League. Men nå må de først og fremst konsentrere seg om å holde plassen i Tippeligaen. Viking kan ikke rykke ned, det er krise, fastslår Erik Thorstvedt.

Første runde i Royal League spilles 11. november, med finale i slutten av mai neste år.

- Jeg skal lede de norske sendingene, mens de andre nordiske landene vil ha egne programledere når lagene fra deres land er i aksjon, opplyser Thorstvedt.

Fornøyd med Thorstvedt
Ifølge Kampanje er TVNorge veldig fornøyd med å ha sikret seg den tidligere landslagsmålvakten.

- Vi har snakket om og med ham lenge, og Thorstvedt har vært et førstevalg, sier informasjonssjef Jan Petter Gjelseth.

Han mener at Thorstvedts rolle som programleder er en styrking av Royal League-satsningen og teamet, og at satsningen på sportsfronten ikke bare er et viktig skritt for fotballen, men også for kanalen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!