RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorstvedt var i harnisk over Spurs-sjefens valg - nå kommer han med en innrømmelse

Erik Thorstvedt var lite positiv til at Eric Dier skulle spille defensiv midtbane for Tottenham, men nå innrømmer keeperlegenden at han tok feil.
Erik Thorstvedt var lite positiv til at Eric Dier skulle spille defensiv midtbane for Tottenham, men nå innrømmer keeperlegenden at han tok feil. Foto: Ian Kington (NTB Scanpix)
Tottenham-keeperen mener Eric Dier har vært nøkkelen i Spurs' forvandling.

Etter at Tottenham slapp inn sjokkerende 53 mål forrige sesong, varslet hovedtrener Mauricio Pochettino at han ville gjennomføre flere grep denne sesongen for å stramme opp forsvarsspillet.

Og det er liten tvil om at det har gitt resultater.

Tottenham Hotspur har gått fra å være et av lagene som slipper inn flest mål i Premier League til å bli laget som slipper inn færrest.

VAR KRITISK: Erik Thorstvedt like ikke at Eric Dier ble flyttet opp på den sentrale midtbanen til Tottenham.

Tidligere Spurs-keeper Erik Thorstvedt (53) er positivt overrasket over sin tidligere klubb som han mener har tatt noen helt nødvendige grep.

- De kunne ikke fortsette sånn det var forrige sesong. De slapp vel inn over 50 mål. Det er alt for mye, men Pochettino har tatt grep og det ser han ut til å ha lykkes med, sier Thorstvedt til Nettavisen.

I harnisk

Han innrømmer imidlertid at han ikke hadde tro på den kanskje viktigste endringene som Pochettino gjorde i starten av denne sesongen.

For det var nok flere enn bare den tidligere landslagskeeperen som hevet øyenbrynene da han så at Spurs stilte med unggutten Eric Dier i den defensive midtbaneposisjonen.

- Jeg var i harnisk i starten av sesongen. Jeg tenkte «hva i huleste skal han på midtbanen å gjøre», forteller Thorstvedt.

Nå mener Tottenham-legenden at Dier er hovedgrunnen til at laget ikke lenger slipper inn like mange mål.

- Jeg må kanskje innrømme at Pochettino visste bedre enn meg og visste hva han holdt på med, humrer Thorstvedt.

-  Dier har tettet hullet foran midtstopperne som tidligere ofte var tomt fordi midtbanespillerne var offensive i tankegangen. Han er der ikke først og fremst for det han gjør med ballen, men for det han gjør uten ball. Han ligger der og gir en defensiv balanse, forklarer Erik «the Viking».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD: Eric Dier har vært en meget viktig mann for Tottenham denne sesongen.

Har tro på topp fire

Thorstvedt tror også kjøpet av midtstopper Toby Alderweireld fra Atletico Madrid har vært viktig. Belgieren har nå dannet et solid stopperpar sammen med landsmann Jan Vertonghen.

De defensive grepene har resultert i at Spurs for alvor henger med i kampen om en topp fire-plassering denne sesongen. Etter ti kamper ligger laget fra Nord-London på 6. plass med 17 poeng, før mandagens kamp mot Aston Villa.

Thorstvedt tror nå at Spurs har en god mulighet til å få spille i Champions League neste sesong.

- Det er mer realistisk nå i og med at Chelsea har møtt veggen på spektakulært vis. Plutselig er ikke et av de garanterte topp fire-lagene der lenger, forklarer 53-åringen som tror Liverpool blir en tøff utfordrer for Spurs.

Han er forberedt på at det vil komme noen smeller for Spurs i løpet av sesongen, men er foreløpig godt fornøyd med det han har sett av Pochettinos menn.

- Jeg er egentlig veldig fornøyd. Jeg har stor tro på at man nå går litt «back to basics» ved å skape en ny identitet og spillestil med den gjengen man har på treningsfeltet og ikke bare satse på å kjøpe dyrere og dyrere spillere, forklarer Thorstvedt.

Møter Aston Villa

Mandag skal Spurs i aksjon hjemme mot Aston Villa på White Hart Lane. Birmingham-klubben ligger helt sist i Premier League med kun én seier.

Forrige uke fikk Tim Sherwood sparken som lagets manager etter den svake sesongstarten.

Det er ventet at franske Remi Garde blir engelskmannens erstatter. Trolig kommer den tidligere Lyon-manageren til å følge mandagens kamp fra tribunen, mens Kevin MacDonald leder laget fra sidelinjen.

Mandagens kamp mellom Tottenham og Aston Villa kan du følge i Nettavisens livesystem fra klokken 21.00.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere