*Nettavisen* Sport.

Ti måneder uten tap

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Ingen slår nyopprykkede Haugesund. I alle fall ikke på naturgress.

03.05.10 11:27

STABÆK - HAUGESUND 0-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): –Jeg er glad for at Stabæk måtte flytte kampen fra kunstgress til naturgress, det passet oss godt. I dag synes jeg vi burde ha vunnet kampen, sier FKH-trener Jostein Grindhaug til Nettavisen.

Etter 0-0 mot vanligvis hjemmesterke Stabæk, holdt Haugesund liv i en imponerende statistikk. Ikke siden 26. juli i fjor har FKH tapt på naturgress, og på de siste 18 naturgresskampene står laget med 13 seire, fem uavgjort, null tap og 49-14 i målforskjell. Det inkluderer seks naturgresskamper i Tippeligaen.

– Vi er stolte av den statistikken, og vi trives klart best på naturgress. Jeg tror det gir oss trygghet og selvtillit å spille på naturgress, sier Grindhaug.

– Undervurdert
Årets seks naturgresskamper har gitt FKH 13 poeng så langt. Etter ni serierunder har de foreløpig god avstand på tabellen ned til bunnlagene – og ligger foran lag som Stabæk, Brann, Viking og Molde.

– Vi er dømt nord og ned, og merker at vi blir undervurdert. Men vi har beholdt stammen fra i fjor og har ingen spillere skadet, så vi skal slå godt fra oss framover, sier Grindhaug, selv en tidligere FKH-spiller.

Han er nærmest blitt genierklært hjemme i Haugesund siden han tok over trenervervet i 2009. Men selv er han behersket – og tydelig på at sesongen er lang.

– Målet er fremdeles å holde plassen i Tippeligaen. Vi har en liten stall og er sårbare for skader og karantener. Men jeg er veldig fornbøyd så langt, sier han.

– Skulle vunnet
Før Ullevaal-møtet med Stabæk, var Haugesund – naturgress til tross – en klar underdog. Men etter 90 minutter var det ingen tvil om hvem som var nærmest seieren. Haugesund skapte syv målsjanser mot Stabæks ene, og Grindhaug mente laget fikk to poeng for lite.

– Vi hadde nok sjanser til å vinne i dag, men vi for rufsete og unøyaktige i den siste tredelen av banen. Hadde vi bare vært litt mer presise, kunne vi scoret både to og tre mål, sier Grindhaug.

Toppscorer Thomas Sørum hadde tre sjanser alene, mens danske Jacob Sørensen hadde den største sjansen. Helt upresset fra ti meters hold, skjøt han rett på Stabæk-keeper Jon Knudsen.

– Vi har en del å gå på offensivt, det er der vi er mest ustabile og unøyaktige. Selv da vi vant 3-0 over Kongsvinger sist helg, sløste vi mange sjanser, sier Grindhaug.

Nå gleder han seg til en ny naturgresskamp førstkommende onsdag. Denne gang borte mot Viking. Holder statistikken?

– Ja, det skal vi sørge for, sier Grindhaug med et glis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.