RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti måneders fengsel for West

DØMT: Den tidligere Fredrikstad-spilleren Brian West er dømt til betinget fengsel.
DØMT: Den tidligere Fredrikstad-spilleren Brian West er dømt til betinget fengsel. Foto: Sara Johannessen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Brian West er dømt for å ha unndratt 1,2 millioner kroner i skatt.

Brian West møtte i retten i dag siktet for å ha unndratt 1,26 millioner kroner i skatt. Dommen kom få minutter etter: ti måneders betinget fengsel.

Politiet nedla påstand om 12 måneders betinget fengsel. Straffeutmålingen ble kjent få minutter etter at West var ferdig med sin forklaring.

West vedtok dommen på stedet.

I løpet av en halvtime var saken over i retten i dag. Siden det dreide seg om en tilståelsessak, var verken forsvarer eller aktor til stede – kun West selv som forklarte seg overfor en dommer.

Rapporterte ikke inn

Den tidligere Fredrikstad-spissen kontaktet selv politiet og fortalte om sin kontrakt da den mye omtalte FFK-saken først rullet opp.

I følge siktelsen fra politiet mottok West til sammen i overkant av 2,7 millioner kroner. Pengene ble overført til West via selskapene ProPlayer Management og Pinnacle Athlete Consulting.

Det skal ha skjedd uten at det ble rapportert i lønns- og trekkoppgaver, og uten at West førte det i selvangivelsen. Ifølge siktelsen skal pengene ha vært skattepliktig inntekt, og West skulle ha betalt i overkant av 1,26 millioner kroner i skatt.

Tilståelsessak

Wests sak er en såkalt tilståelsessak noe som innebærer en mye raskere og enklere avvikling i retten.

Den siktede stiller som regel uten advokat og det er ikke behov for omfattende vitneførsel. Den siktede må erkjenne forholdet – og skal med det ha krav på en strafferabatt.

West spilte i FFK fra 2004 til 2008.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere