*Nettavisen* Sport.

Tidenes råeste mål i Premier League

Foto: Martin Rickett / Pa Photos

Wayne Rooney avgjorde den historiske toppkampen på det mest vidunderlige vis.

12.02.11 16:07

MAN. UTD - MAN. CITY 2-1: Ord kan knapt beskrive hvor fantastisk målet til Wayne Rooney var. Manchester City hadde utlignet til 1-1 og fått fornyet håp om en seier laget strengt tatt måtte ha, men det er en grunn til at Manchester United topper Premier League. Og det er en grunn til at Wayne Rooney er en av verdens mest kjente fotballspillere.

Drømmemål
Nani fikk ballen ute på Uniteds høyreflanke med tolv minutter igjen av ordinær tid. Portugiseren slo et høyt innlegg inn i feltet, hvor Rooney allerede hadde beveget seg lenger fram enn ballen ville komme.

I stedet for å gi opp innlegget, snudde han seg rundt og kastet beina opp i luften. Brassesparket var perfekt. Ballen gikk som en kule inn i motsatt kryss.

Benken til United eksploderte i gledesrus sammen med resten av Old Trafford.

Det er øyeblikk som dette man drømmer om: En toppkamp i verdens mest populære liga, mellom to av verdens største rivaler, i en kamp av historisk betydning, blir avgjort av det som må være det vakreste målet Premier League noensinne har sett.

Det er bare å gratulere alle som tilhører Manchester United, alle som elsker god fotball og alle som fikk se målet live.

Rooneys vakreste mål
Under det første intervjuet etter kampen, beskrev Wayne Rooney gladelig målet som det vakreste i karrieren hans.

- Ja, det tror jeg det er. Jeg tenkte «hvorfor ikke». Heldigvis gikk den inn i krysset. Ni av ti ganger går den over mål.

- Har du scoret med brassespark tidligere?

- Det er første gang siden jeg gikk på skolen, smilte Rooney.

Den tidligere Everton-spilleren ble kåret til kampens beste spiller. Det skyldtes nok mye den fantastiske scoringen.

- Det var en jevn kamp, men vi skapte de beste sjansene og fortjente å vinne, mener liverpoolgutten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Martin Rickett / Pa Photos

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Martin Rickett / Pa Photos

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Martin Rickett / Pa Photos

Unngikk to tap på rad
Forrige helg ble Manchester United påført sesongens første ligatap, til alt overmål mot det daværende bunnlaget Wolverhampton Wanderers. Denne helgen skulle Manchester City gjøre sitt beste for å gi United to tap på rad.

Som vanlig valgte Citys manager Roberto Mancini en forsiktig tilnærming, med Carlos Tevez som enslig spiss og både Jo og Edin Dzeko på benken. Selv om Manchester United måtte klare seg uten både Rio Ferdinand og Jonny Evans, hvilket åpnet midtforsvaret for urutinerte Chris Smalling.

Mer oppsiktsvekkende var det at Dimitar Berbatov - Uniteds og Premier Leagues toppscorer - ble henvist til benken.

Manchester City tok et lite initiativ innledningsvis. Et strålende angrep endte med at Carlos Tevez spilte fri David Silva inne i Uniteds sekstenmeter tre og et halvt minutt etter avspark. Spanjolen var plutselig helt alene med Edwin van der Sar, og fra kort hold - men fra skarp vinkel - trillet han ballen forbi målet og ut over dødlinjen.

Dette var Citys sjanse til å få en drømmestart, men Silva klarte ikke å utnytte den.

Elegant av Nani
Manchester Uniteds første målsjanse kom etter en drøy halvtime, da et innlegg fra Ryan Giggs på venstrevingen fant veien til Darren Fletcher, som fra hjørnet av femmeteren headet ballen rett i fanget på Joe Hart.

Det så lenge ut til at City skulle finne veien til nettmaskene først, men det ble United som gjorde det. Ballen havnet hos Ryan Giggs etter en luftduell mellom Vincent Kompany og Wayne Rooney, og waliseren nølte ikke med å spille ballen mot Nani, som var på vei inn i bakrommet til City.

Portugiseren var iskald alene med Hart og scoret sikkert.

Det var ikke tilfeldig at nettopp Nani scoret kampens første mål. Like mye som David Silva var et uromoment for United-forsvaret, var Nani et konstant uromoment for City-forsvaret.

Dzeko scoret via Silva
Edin Dzeko hadde ikke vært på banen i mer enn fire-fem minutter før han hjalp City med å utligne midtveis i andre omgang.

Bosnieren fikk et innlegg fra Shaun Wright-Phillips i beina, men skled idet han skjøt og traff David Silva i ryggen.

Ballen gikk i en City-deilig bue og i mål til 1-1.

Sir Alex Fergusons respons var å sette inn Dimitar Berbatov for den brasilianske midtbanespilleren Anderson.

Les mer om Edin Dzeko: - Du kunne bli skutt når som helst

Største siden 1968
Lørdagens storkamp i Manchester ble på forhånd omtalt som det viktigste manchesterderbyet siden 1968, ettersom begge to sjelden er involvert i samme gullkamp.

Den gang vant City 3-1 på Old Trafford, og senere ble City også ligamester med to poengs margin til nettopp United. Dette er også Citys så langt siste ligamesterskap, noe som selvfølgelig står i sterk kontrast til United.

Under Sir Alex Fergusons kyndige ledelse har Manchester United vunnet den engelske toppdivisjonen elleve ganger de siste atten årene.

United topper fremdeles Premier League og er sikret å gjøre det en god stund til. City befinner seg åtte poeng bak, på tredjeplass, og har dessuten spilt én kamp mer. Arsenal ligger på andreplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.