RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes snuoperasjon

Arason i sin debut for Manchester City.
Arason i sin debut for Manchester City. (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Med ti mann klarte Manchester City å snu 0-3. Eks-Rosenborg-er Arni Gautur Arason debuterte for City i den utrolige FA-cupkampen.

Tottenham så ut til å ha full kontroll på kampen etter første omgang hjemme på White Hart Lane. Ledley King, Robbie Keane og Christian Ziege hadde gitt London-laget en solid 3-0-ledelse, og som om ikke det var nok, fikk gjestene Joey Barton utvist minuttet før sidebytte.

Snuoperasjon
Hva Manchester City-boss Kevin Keegan har sagt til spillerne sine i pausen, er uvisst, men maken til snuoperasjon som blåtrøyene viste i andre omgang, ser man svært sjelden.

Først ga Sylvain Distin gjestene et syltynt håp med sin redusering tre minutter etter sidebytte. Kvarteret ut i omgangen krympet Paul Bosvelt Spurs-ledelsen til ett mål, før Shaun Wright-Philips utlignet ti minuutter før slutt.

Derfra og ut bølget spillet frem og tilbake, og begge lag hadde sjanser til å avgjøre. Da publikum hadde begynt å belage seg på ekstraomganger, dukket imidlertid Jonathan Macken opp og satte inn seiersmålet. Arni Gautur Arason var sterkt delaktig i Citys fantastiske opphenting, og hadde flere gode redninger etter sidebytte.

Vil bli husket for alltid
Dermed er det duket for derby i kampen om plass i kvartfinalen - i 5. runde venter nemlig Manchester United på Old Trafford.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive følelsene mine. Denne kampen kommer de til å prate om etter at vi alle er borte. Jeg er så stolt av laget mitt, sa Keegan etter kampen.

- I pausen lurte jeg på hvor nærmeste arbeidskontor var, sa City-manageren som har vært under stort press etter 11 seriekamper uten seier.

En som ikke hadde like stor grunn til å juble var Spurs-manager David Pleat.

- Spillerne har sviktet både seg selv og klubben, og tilhengerne våre må være knust. Vi var rufsete selv i første omgang, og nå får vi se hva som bor i spillerne. Jeg krever at de reiser seg, sa Tottenham-manager etter kampen.

Fulham videre
I kveldens andre 4. rundekamp slo Fulham Everton 2-1 etter ekstraomganger på Loftus Road.

Junichi Inamoto ga vertene ledelsen etter 57 minutter, men Francis Jeffers ordnet ekstraomganger med sin utligning i siste minutt av ordinær tid. Tolv minutt ut i ekstraomgangene sørget Steed Malbranque for avansement for London-klubben, som møter West Ham på hjemmebane i 5. runde.

TV 2 Nettavisen fulgte Tottenham - Manchester direkte

TV 2 Nettavisen fulgte Fulham - Everton direkte

Alt om FA-cupen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere