*Nettavisen* Sport.

Tidenes ti verste drakter

Foto: SCANPIX/EPA PHOTO AFPI/ISSOUF SANOGO

Kamerun brukte singlet. Jorge Campos sydde dem selv. Fotballverden har sett mange mindre pene drakter. Se topp-ti-listen her.

25.07.05 07:59

Det er nettstedet espnsoccernet som har foretatt den uhøytidelige men herlige kåringen. Som begynner med Chelsea i 1995. At klubben allerede da hentet verdensstjerner som Ruud Gullit, var nok ikke på grunn av draktene: Noen oransje og grå herligheter.

Trolig vanskelig å spille sexy-fotball i noe sånt. Spørsmålet er om Samsung hadde betalt 50 millioner pund for å få logoen sin på Chelsa-spillerne om de ikke hadde gått tilbake til blått.

1996: Manchester United
Grå er også Manchester Uniteds 1996-kostyme. Noe Alex Ferguson angrer bittert på. Etter 0-3-tapet mot Southampton kom Ferguson med en legendarisk unnskyldning: Han mente de grå stripene på trøyene gjorde at spillerne ikke fant hverandre på banen.

Utsagnet ble fortalt videre via BBCs Nick Hancocks ord: "Grå ting er usynlige ifølge Ferguson. Det er visstnok bare flaks at fly finner hangarskip midt ute på havet".

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX / AFP PHOTO DDP/KAI-UWE KNOTH

1997: Juventus
Det er noe svart, hvitt og stripete med Juventus. Men da de gikk tilbake til rosa drakter i 1997, som i oppstarten i 1899, begynte utenforstående å lure på om hvor liberalt Europa egentlig var blitt.

1998: Campos
Aztec-inspirert. Forgjengeren til hard-rock-versjonen med dødningshoder (som ikke har kommet ennå).

1999: Campos
Gul, grå, todelt. Og en hel del sirkler. Draktene til Campos ble for øvrig så populære at 2001-utgaven av det legendariske TV-spillet FIFA football opprettet muligheten til å bruke Campos mest populære drakter på alle spillerne. Sa noen hard-tackle (L1)?

2000: Sheffield Wednesday
Klubben var truet med konkurs. Spillerne måtte til slutt kle seg i grønne drakter med noen usannsynlig store og fargerike reklamer fra kjærlighet-på-pinne-giganten Chupa Chups. Bortefansen koste seg på Hillsborough den sesongen.

2001: Italia
Kappa glemte at den gjennomsnittlige fotballsupporteren drikker en del flere øl enn den gjennomsnittlige italienske landslagsplayboyen.

Klikk på bildet for å forstørre.

2002: Kamerun
Singletter fra Puma. Grønne og gule. Utradisjonelle. Men Lucien Mettomo (bildet) klager ikke.

2003: FC Teutschenthal
For å gjøre en lang historie kort: Sepp Blatter ville at jenter skulle bruke "mer kvinne-estetiske drakter" . Et jentelag i Halle i Tyskland svarte med å ta på seg drakter som anbefalte at fansen besøkte det lokale bordellet - en " kvinne-estetisk" bransje. Slagordet var: X-Carree - (navnet på bordellet) Alltid verdt et besøk!

2004: Athletic Bilbao
Nytt eksempel på at kunst ikke gjør seg på fotballdrakter. De tradisjonelle hvite og røde stripene ble erstattet med røde blodlignende dråper på hvitt underlag. Treneren kunne trolig ikke kopiere Fergusons bortforklaringer om at spillerne ikke fant hverandre på grunn av "usynlige" drakter.

2005: Werder Bremen
Oransje og grønne - for å treffe det yngre markedet bedre. Uten hell.

Hvilke drakter synes du er verst?

Diskuter i Veggavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag