*Nettavisen* Sport.

Tidenes verste for Everton

Foto: (AP/Scanpix)

Burnley viste at seieren mot Manchester United ikke var en tilfeldighet.

23.08.09 18:27

BURNLEY-EVERTON 1-0:

1-6-tap hjemme mot Arsenal.

0-1-tap borte for Burnley.

To setninger som får Evertons fans, spillere og manager David Moyes til å grøsse. For laget som av mange ble tippet som en sterk utfordrer til topp-4, har fått en forferdelig sesongstart.

Faktisk har den aldri vært verre. Everton har nemlig aldri tidligere startet Premier League-sesongen med to strake tap.

Burnley derimot kunne nesten ikke drømt om en bedre sesongstart. Seks av ni mulige poeng etter én uke er intet mindre enn sensasjonelt av en av de største dumpekandidatene.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Nytt supermål
Mot Manchester United avgjorde Robbie Blake med en utrolig helvolley. Søndag avgjorde Wade Elliott etter nok en nydelig scoring. Han tverrvendte, og plasserte ballen nydelig inn via stolpen.

Men Elliott var ikke alene. Burnleys danske keeper, Brian Jensen, reddet Michael Carricks straffe da Manchester United ble slått.

Søndag fikk Everton straffe, men alene fra 11 meter mot dansken, dunket Louis Saha ballen utenfor. Og et heroisk Burnley klarte igjen å holde unna for et massivt press.

Dermed tok Burnley sin 7. strake hjemmeseier på Turf Moor.

Vi tar imidlertid med et lite «men» til slutt:

Sist Burnley møtte Manchester United i en ligasesong, rykket laget ned. Og sist Everton tapte stort i serieåpningen, i 2004/05 da Arsenal vant 4-1 på Goodison, så kvalifiserte Everton seg faktisk for Champions League-kvalifisering da sesongen var over.

PS. Joleon Lescott var igjen vraket hos Everton. Spørsmålet er om han er Everton-spiller når overgangsvinduet stenger om en drøy uke. Everton skal også være en av klubbene som er ute etter Branns Erik Huseklepp.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag