*Nettavisen* Sport.

Tidenes verste KIL-uke

Foto: Morten Hjertø / Scanpix

Først kom beskjeden om at de var teknisk konkurs. Så fulgte KIL opp med megatabbe og straffebom.

19.09.10 20:28

AALESUND-KONGSVINGER 2-0:

Det er ikke morsomt på Hedemarken for tida. Kongsvinger trenger desperat to millioner inn på konto for å redde videre eksistens, mens på banen går det fra vondt til verre. Riktignok hadde de en sjelden opptur sist helg, da de slo Sandefjord 1-0 på Gjemselund, men borte mot Aalesund gjorde de alle de feil som skal til for å tape en fotballkamp.

Først da vikarierende sisteskanse Olav Dalen sleivet skikkelig på Henry Shindikas enkle tilbakespill. Alexander Mathisen takket og bukket der han lusket på sekstenmeteren, klinte til på direkten, og satte ballen enkelt i det tomme målet.

Elendigheten stoppet likevel ikke der.

Aalesund sliter med formen, og sto med fem tap på sine seks siste seriekamper, og helt ufortjent var det ikke da bortelaget fikk et straffespark midtveis i andreomgangen.

I Fotballens ABC heter det fortsatt at du ikke skal ta straffen hvis du selv er blir felt, men kanskje hadde han sett Arsenal følge det eksemplet uten suksess i går, og dermed gikk midtbanespilleren selv fram til straffesparkmerket.

Dessverre sto Danmarks ferske sisteskanse Anders Lindegaard elleve meter lenger fram på banen, og den Premier League-aktuelle sisteskansen gjorde KIL-fadesen komplett med et skikkelig tigersprang.

Kongsvinger kastet fram det de hadde i sluttminuttene, og Peter Orry Larsen kunne dermed enkelt styre inn Lars Fuhres innlegg fire minutter før slutt, og kampen var avgjort.

Aalesund klatrer dermed – utrolig nok – opp på en fjerdeplass på tabellen, mens Kongsvinger fortsatt er fem poeng unna kvalifiseringsplassen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.