RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidlig straffespark startet Liverpools utrolige målfest

Sist oppdatert:
Liverpool ledet 3-0 før 20 minutter var spilt på Anfield.

LIVERPOOL - SPARTAK MOSKVA 7-0:

Liverpool viste ingen nåde med sine russiske gjester, og stoppet ikke før det stod hele 7-0 på resultattavla onsdag kveld.

Seieren sørget også for at Liverpool vant sin Champions League-gruppe foran spanske Sevilla.

Klopp: - Ingen kunne sett for seg dette

- Ingen kunne sett for seg at det skulle gå sånn i kveld. Det var alt eller ingenting for begge lagene. Spartak Moskva er et veldig bra lag. Jeg vet dere ikke kommer til å tenke det nå, men de er vanskelige å spille mot. Vi startet kampen perfekt, og etter at vi tok ledelsen trengte vi ikke å forsvare oss, sier Liverpool-manager Jurgen Klopp til BT Sport ifølge BBC.

- Det hjelper å få en tidlig scoring eller to. Jeg sa til spillerne i pausen at vi måtte vise at vi har lært av våre feil, og fortsette å spille. Det er veldig vanskelig når vi girer opp og bruker rommet, men det var fint å se på i kveld, fortsetter tyskeren.

- Jeg har ingenting å klage over i kveld. Alt er bra. Vi endret spillesystemet litt, og guttene taklet det bra. Forsvaret var «spot on», noe jeg likte veldig godt.

Siden Liverpool vant sin gruppe, venter nå en motstander som endte som nummer to i en annen gruppe.

- Jeg bryr meg ikke så mye om hvem vi trekker. Vanligvis får jeg Real Madrid, så vi får se. Vi har ingen motstandere vi foretrekker foran andre.

Fornøyd Coutinho

- Det var en bra kamp. Laget spilte veldig bra, og jeg synes vi fortjente resultatet, og nå er vi klare for den neste runden, sier hattrick-scorer, Philippe Coutinho, til Viasport etter kampen.

- Jeg liker å spille. Det har ikke så mye å si om jeg spiller ute til høyre eller til venstre. Det spiller ingen rolle. Jeg gjør det jeg får beskjed om.

Viasports reporter, Jan Åge Fjørtoft, benyttet også muligheten til å sjekke siste nytt rundt brasilianerens fremtid i Liverpool:

- Kan slike kamper være med på å sørge for at du blir værende i Liverpool?

- Det var en veldig bra kveld. Som alltid er atmosfæren her fantastisk. Supporterne her er utrolige, sier Coutinho.

- Utrolig fotball!

Viasports fotballekspert, Jamie Carragher, var i ekstase etter å ha sett sin tidligere klubb storspille.

KLUBBIKON: Jamie Carragher.

- Utrolig fotball! Jeg følte meg sikker på at Liverpool skulle vinne, men å levere noe sånt på en så viktig kamp er sterkt. En fantastisk kveld der alt handlet om Liverpools angreps-firer, sier Carragher til Viasport.

- Nærmer Liverpool seg europeisk toppklasse?

- Jeg tror det. Angrepsmessig er Liverpool like bak lag som Barcelona og Paris Saint-Germain, som har verdensstjerner. Måten de kombinerer på – Firmino, Salah, Coutinho og Mané – måten de spiller sammen og kjenner hverandres spillestil. Manchester United og Liverpool er kanskje de to klart beste angrepslagene i Premier League nå, og to av de beste i Champions league, sier Carragher videre.

Sjokkstart

Kampen fikk en sjokkstart da dommer Szymon Marciniak dømte straffespark til hjemmelaget etter knappe tre minutters spill.

Den egyptiske formspilleren Mohamed Salah ble dratt ned av Spartaks  Georgij Dzjikija inne i russernes sekstenmeterfelt, og den polske dommeren var ikke i tvil.

Viasport-kommentator, Morten Langli, hadde lite til overs for Dzjikijas inngripen.

- Har du sett på makan? Det er toppen av idiotisk forsvarsspill, utbrøt Langli, og startet en knallhard tirade.

- Han hadde aldri nådd den ballen. Det er ekstremt klønete. Det er så dårlig forsvarsspill at du nesten ikke tror det du ser, fortsatte Langli.

Philippe Couinho tok seg av straffesparket, og sendte Liverpool trygt i ledelsen.

STRAFFESPARK: Liverpool fikk tildelt straffespark før tre minutter var spilt av kampen, da Mohamed Salah ble dratt ned foran Spartak Moskvas mål.

To kjappe

I det 15. spilleminutt doblet hjemmelaget ledelsen. Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané og til slutt Coutinho kombinerte på elegant vis.

Ballen endte hos sistnevnte, som hadde en forholdsvis enkel jobb med å doble de rødkleddes ledelse.

Tre minutter senere var Liverpool frempå igjen, og denne gangen var det Firmino som banket ballen i mål.

Like før pause forlot Alberto Moreno banen med en skade, og ble erstattet James Milner.

DRØMMESTART: Livepools giftige angrepsspill sørget for en drømmestart mot russiske Spartak Moskva.

Praktmål

Nettopp Milner stod bak innlegget da Sadio Mané satte inn Liverpools fjerde mål for kvelden på utsøkt vis tidlig i den andre omgangen.

Senegaleseren klinket til med et vakkert volleyskudd som smalt inn i Spartak-målet.

- Et fantastisk mål, oppsummerte en Langli i ekstase.

Philippe Coutinho var tydeligvis ikke ferdig for kvelden, og banket inn Liverpools femte mål for kvelden i det 50. spilleminutt.

Når man først har scoret fem ganger, kan man like gjerne score sitt sjette. Det logikken så hjemmelaget ut til å følge, og Mané økte ledelsen til 6-0 etter 75 minutter.

Fem minutter før slutt økte Mohamed Salah ledelsen til 7-0 etter rundspilt Spartak-forsvaret nok en gang.

I tillegg til Liverpools festaften på Anfield, slet Sevilla borte mot Maribor. Spanjolene lå lenge under, men utlignet til 1-1 etter 75 minutters spill. Dermed sikret Premier League-klubben gruppeseieren med god margin.

Se høydepunktene fra Sevillas møte med Maribor:

Rasisme-sak

En av Liverpools G19-spillere skal ha blitt utsatt for rasistiske tilrop av Spartak Moskva-spillere under onsdagens kamp i UEFAs ungdomsutgave av mesterligaen.

Liverpool har varslet at klubben kommer til å melde Spartak inn til Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Rhian Brewster var tydelig sint mot slutten av 2-0-seieren. Han måtte holdes tilbake av egne lagkamerater og trenere.

Det er Liverpool-legenden Steven Gerrard som leder rødtrøyenes G19-lag i UEFA Youth League. Til daglig er han manager for G18-laget.

- Det er vanskelig for meg å kommentere dette nå. Dette er noe klubben skal se på, sa Gerrard etter kampen, ifølge Daily Mail.

I september ble Liverpool-talentet Bobby Adekanye utsatt for apelyder fra Spartak-fansen da lagene møttes i Moskva. Senere ble den russiske klubben funnet skyldig av UEFA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere