RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere City-spiller dømt for voldtekt

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Ched Evans er dømt til fem års fengsel.

London (NTB-AFP): Den walisiske fotballspilleren Ched Evans er dømt til fem års fengsel. 23-åringen er funnet skyldig i voldtekt av en 19 år gammel kvinne.

Angriperen Evans, som nå tilhører Sheffield United, ble anklaget for å ha voldtatt den unge kvinnen på et hotell i mai i fjor. Kvinnen skal ha vært påvirket av alkohol og for beruset til å gi samtykke til sex.

Ched Evans spilte for Manchester City i yngre aldersklasser i årene 2002-2007. Etter to sesonger i Citys A-stall, meldte spissen overgang til Sheffield United i juli 2009. Denne sesongen har Evans scoret 35 mål for klubben, derav 29 i engelsk 1. divisjon. Sheffield United ligger an til opprykk til mesterskapsserien. Evans har også spilt 13 landskamper for Wales.

Evans innrømmet overfor Caernarfon Crown Court at han hatt sex med kvinnen, men hevdet hun ga sitt samtykke. Også Port Vale-spilleren Clayton McDonald var tiltalt i samme rettssak, men ble ikke funnet skyldig.

- Ched Evans er sjokkert og veldig skuffet over avgjørelsen som ble tatt av juryen i dag. Han holder fast på at han er uskyldig i denne saken og er rådet til å anke beslutningen, skriver fotballspillerens forsvarere i en pressemelding.

Aktoratet i rettssaken sa at den fornærmede kvinnen ikke husker episoden. Hun ble med McDonald til hotellrommet i Rhyl i Nord-Wales etter at de to møttes ved et gatekjøkken 30. mai i fjor. I rettssaken kom det fram at to kamerater av Evans og McDonald skal ha forsøkt å filme det som skjedde på hotellrommet via et vindu. Dagen etter våknet kvinnen opp naken og alene på hotellet, og kontaktet politiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere