RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BLE 72 ÅR: Chuck Blazer er død, 72 år gammel.
BLE 72 ÅR: Chuck Blazer er død, 72 år gammel. Foto: Bernd Kammerer (AP)

Tidligere FIFA-topp Chuck Blazer er død

Sist oppdatert:
Den tidligere FIFA-toppen Chuck Blazer er død, 72 år gammel.

Det bekrefter hans advokat til New York Times. Han døde av kreft etter lengre tids sykdom. I 2013 avslørte Blazer at han var alvorlig syk.

Blazer var blant annet medlem av FIFAs eksekutivkomité fra 1993 til 2013. Fra 1996 til 2011 var han generalsekretær for de to amerikanske fotballregionene i Nord- og Mellom-Amerika (CONCACAF).

– Hans feiltrinn, som han tok fullt ansvar for, skal ikke stå i veien for den positive innflytelsen han har hatt på internasjonal fotball, sier hans advokater i en uttalelse.

Sentral aktør

For to år siden ble Blazer utestengt fra FIFA på livstid på grunn av hans rolle i korrupsjonsskandalen som ble rullet opp i det internasjonale fotballforbundet.

Han har vært kjent som en av tidligere FIFA-president Sepp Blatters fremste støttespillere. Hans avsløringer var avgjørende i arbeidet som til slutt førte til at Blatters korthus til slutt raste sammen i 2015.

Bestikkelser

Siden 2011 har Blazer samarbeidet med amerikanske myndigheter. I vitnemål med FBI har Blazer innrømmet at han og andre tok imot bestikkelser før tildelingen av VM-sluttspillene i 1998 og 2010.

Han har også fortalt at han tok imot over 90 millioner kroner i bestikkelser fra 2005 til 2010.

– Blazer har begått mange og ulike handlinger av uredelighet kontinuerlig og gjentatte ganger i løpet av sin tid som en tjenestemann i forskjellige høytstående og innflytelsesrike stillinger i FIFA og CONCACAF, skrev Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) den gang.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere