Tidligere helter frir til gammel storhet

VIL HA JOBBEN: Både Jimmy Floyd Hasselbaink og Robbie Fowler sier de kunne tenke seg den ledige managerjobben på Elland Road.

VIL HA JOBBEN: Både Jimmy Floyd Hasselbaink og Robbie Fowler sier de kunne tenke seg den ledige managerjobben på Elland Road. Foto: Rex/richard Lee/bpi

Flere ønsker Leeds-jobben.

Den tidligere storklubben Leeds United er på managerjakt etter at styreformann Massimo Cellino sparket David Hockaday forrige uke.

Nå skal to tidligere Premier League-stjerner ha vist interesse for jobben.

Ifølge Sky Sports skal Liverpool-legende Robbie Fowler være blant jobbsøkerne.

Fowler ble i 2001 solgt fra Liverpool til Leeds for 12 millioner pund, og tilbragte to sesonger på Elland Road.

Nå ser det ut til at 39-åringen ønsker å returnere til den gamle storklubben.

Han må imidlertid vente seg hard konkurranse om jobben.

- En herlig storklubb
Onsdag forteller tidligere storscorer Jimmy Floyd Hasselbaink til talkSPORT at også han kunne tenkte seg å lede Leeds fra sidelinjen.

- Leeds United er en herlig storklubb hvor jeg hadde to fantastiske år. Hvis de ønsker å snakke med meg, så lytter jeg selvfølgelig, sier Hasselbaink.

- Jeg har erfaring og vet at jeg kan ta klubben dit de trenger å være, forklarer den tidligere storscoreren.

Hasselbaink er likevel tydelig på at klubben må finne ut av hva de virkelig ønsker å oppnå.

- Hva ønsker Leeds? Det er det viktigste spørsmålet de må stille. For øyeblikket er det så mye som foregår som de trenger å få orden på, sier Hasselbaink.

- Hvem vil ikke lede Leeds United?
Den nederlandske spissen startet sin karriere i England da han forlot Boavista til nettopp Leeds United i 1997. På to sesonger scoret Hasselbaink hele 34 ganger i Premier League, før han signerte for Atletico Madrid i 1999.

Nå kan også han tenke seg en retur til Elland Road.

- Hvis de vil snakke med meg, er jeg selvfølgelig interessert. Hvem kunne ikke tenke seg å lede Leeds United? Det er en av de største jobbene man kan få i landet, sier Hasselbaink.

Leeds ligger for øyeblikket på en 18. plass i Championship etter fem kamper.

Gammel storhet
Klubben hadde sin storhetstid på på 60- og 70-tallet under manager Don Revie, som i perioden mellom 1965 og 1974 aldri fikk en plassering utenfor topp-fire.

Leeds var også blant toppklubbene i Premier League på 90-tallet, men på tidlig 2000-tallet ble klubben rammet av store økonomiske problemer, som førte til at Leeds etter hvert ble å se i de lavere divisjonene.

Klubben befinner seg for øyeblikket i Championship, hvor de har vært siden 2010. Den tidligere storklubben har imidlertid opplevd mye intern uro og eierskifter de siste årene, noe som har gjort et opprykk til Premier League krevende.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.