*Nettavisen* Sport.

Tidligere Liverpool-helt legger opp

Harry Kewell legger fotballskoene på hyllen. Foto: Fadi Al-assaad (Reuters)

Den tidligere Leeds- og Liverpool-stjernen Harry Kewell avslutter karrieren når den australske A-ligaen er ferdigspilt neste måned.

Det bekreftet 35-åringen onsdag. Kewell spiller denne sesongen for Melbourne Heart. Veteranen håpet å spille seg i VM-form, men har igjen slitt med skader.

– Det er vanskelig. Fotballen er alt jeg kan. Jeg startet i fireårsalderen, ble profesjonell som 17-åring og har spilt 18 sesonger på seniornivå. Slik ting er blitt, føler jeg tiden er inne, sier Kewell om hvorfor han legger opp etter en begivenhetsrik karriere på fotballbanen.

I 2012 stemte fansen ham fram som tidenes beste australske fotballspiller. Han slo gjennom i Leeds United i 1996. Noen uker senere ble han tidenes yngste debutant for Australia. Totalt ble det 181 ligakamper og 45 mål for Elland Road-klubben.

Skadeplaget

To VM-sluttspill ble det på Kewell. I 2005 vant han mesterligaen med Liverpool. Han spilte bare 23 minutter i finalen mot Milan i Istanbul før han måtte ut med skade. Året etter ble Kewell FA-cupmester med Liverpool. Også i den finalen ble han byttet ut med skade.

Og skader har dessverre preget den hurtige kantspillerens karriere.

– Om en ser tilbake, hender det jeg sitter sammen med kona og nære venner og tenker «hva om», sier Kewell.

– Jeg føler jeg forstår spillet. Og jeg lurer på hvor langt det kunne gått uten alle skadene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag