Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Liverpool-spiller tiltalt

Eks-Liverpool- og HamKam-spiller David Mannix er tiltalt for å ha satset penger på tap.

David Mannix var i sin tid regnet som en av de virkelig største midtbanetalentene i England før en alvorlig kneskade i 2001 satte ham alvorlig tilbake. Hadde det ikke vært for alle skadene ville han vært den neste spilleren fra Liverpools fotballakademi inn på A-laget, hevdet Under-18 Academy manager John Owens for tre år siden. Det ble aldri noen A-lagskamper for de røde for stortalentet, men en rekke kamper for de engelske ungdomslandslagene.

Etter det har det gått nedover med stortalentet. I HamKam i 2007 var benken det vanligste tilholdsstedet, mens det i Accrington Stanley og Chester også har blitt begrenset med spilletid.

Eller, ikke helt.

Det er nemlig det 23-åringen har gjort, men ikke helt slik det engelske fotballforbundet ønsker det skal spilles. I fjorårssesongens siste seriekamp, for Accrington Stanley mot Bury, satte nemlig Mannix £4.000 (om lag 40.000 norske kroner) på at laget hans, Accrington, skulle tape.

Også lagkompisene Jay Harris, Robert Williams og Peter Cavanagh, samt Burys Andrew Mangan gjorde det samme, og nå er alle spillerne tiltalt og kan vente seg alvorlige sanksjoner og mulige suspensjoner. Engelske bookmakere registrerte unormalt mye spill på kampen, og mange valgte derfor å stoppe spill på kampen, skriver BBC.

Av de som nå er tiltalt, spilte kun Harris og Cavanagh kampen. Bury vant for øvrig oppgjøret 2-0.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft