RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere Lyn-spiller skal redde River Plate

Foto: Natacha Pisarenko / AP
Sist oppdatert:
Daniel Passarella fredes, men Matias Almeyda overtar trenerjobben.

River Plate har 33 seriemesterskap og to triumfer i Copa Libertadores på merittlisten, men det hjalp ingenting da laget nylig møtte Belgrano i kamp om den siste plassen i Argentinas toppdivisjon.

Storklubben tapte 0-2 borte og klarte bare 1-1 hjemme. Dermed var det første nedrykket i River Plates 110 år lange historie et faktum.

Fansen gikk amok, både inne på stadion og i gatene utenfor.

Dagen etter trakk trener Juan José Lopez seg fra stillingen. Fansen ville også ha president Daniel Passarellas hode på et fat.

«Under ettermiddagens styremøte fikk president Daniel Passarella enstemming støtte som den rette mannen til å gjenbygge River Plate», forteller klubben i en pressemelding.

- De blir ikke kvitt meg før jeg bæres ut i en likpose, uttalte Passarella mandag.

Samtidig ble Matias Almeyda (37) ansatt som erstatteren til Lopez. Stillingsnavnet endres fra «teknisk direktør» til «manager».

Den tidligere Lazio-stjernen spilte to seriekamper for Lyn i 2007 og var også involvert da spilleragenten Terje Liverød forsøkte å kjøpe klubben for noen år siden.

Almeyda gjorde comeback for River Plate i 2009, men sonet karantene og spilte derfor ikke kampene mot Belgrano.

Han fikk 35 landskamper for Argentina og spilte en sentral rolle i Lazio fra 1997 til 2000. Han var også innom Parma, Inter og Brescia i Serie A. I tillegg har han spilt for Sevilla i Spania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere