RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere Mourinho-elev raser: - Han er en falsk egoist


FÅR KJEFT: Adrian Mutu har nok ikke tilgitt Jose Mourinho.
FÅR KJEFT: Adrian Mutu har nok ikke tilgitt Jose Mourinho. Foto: John Walton (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Bråkebøtte langer ut mot Chelseas manager.

Da José Mourinho for første gang tok jobben som Chelsea-manager, arvet han et lag med en rekke eksentriske profiler. De blå hadde handlet høyt og lavt i årene før portugiseren ankom Stamford Bridge i 2004.

Folk som Mateja Kezman, Juan Sebastian Veron, Mario Stanic, Hernan Crespo og Boudewijn Zenden var alle i Chelsea-troppen på den tiden. Flere av dem ble sendt på dør allerede før portugiserens første sesong.

Den mest eksentriske av dem alle, var likevel trolig rumenske Adrian Mutu. Han var en del av Chelsea-stallen da Mourinho overtok, men de to kom mildt sagt ikke spesielt godt overens. Bråket startet med at de to beskyldte hverandre for løgn i forbindelse med en skade Mutu hadde.

Da Mutu i oktober 2004 i tillegg ble avslørt for kokainbruk, var ikke Mourinho sen med å kaste den dyrekjøpte spilleren på dør.

Chelsea betalte 22,5 euro da de hentet Mutu fra Parma i august 2003.

- Han er falsk
Til tross for at Mutus samarbeid med Mourinho ble av det korte slaget, har rumeneren fortsatt sterke meninger om sin gamle sjef.

I et intervju gjengitt av The Mirror onsdag, lirer Mutu av seg gloser både i øst og vest om mannen som nå er under massivt press i Chelsea.

- Han har vært en god trener tidligere, men som person, er han falsk. Han passer bare på seg selv og bryr seg ikke om spillerne, verken hva de føler eller tenker. Det var umulig å snakke med ham, sier Mourinho.

Mutu mener Mourinho ikke har noen framtid som manager.

HOLDER KOKEN: Adrian Mutu.

- Som trener er han ferdig nå. Det finnes ingen vei tilbake. Hvordan slår du tilbake fra noe som det han opplever med Chelsea nå? spør Mutu.

- Misfornøyde
Rumeneren, som sist ble sett i indisk fotball, mener det er helt tydelig at spillerne i Chelsea ikke stoler på sin nåværende manager.

- Du ser at mange av spillerne er misfornøyde. Hvorfor? Det er på grunn av Mourinho. Han klarer ikke å snakke til spillerne på en ordentlig måte. Det gjelder for alle spillere, også Frank Lampard og John Terry. Det er bare sånn han er, og han vil ikke endre seg for noen, sier Mutu.

Med tanke på hvordan karrieren til Mutu utviklet seg etter feiden med Mourinho, er det kanskje ikke så rart at han er en smule snurt.

Etter nedturen i Chelsea gikk Mutu til Juventus, før han var innom Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul og nå nylig fullførte han altså en sesong under David Platts ledelse i indiske Pune City.

Mutu endte på 77 landskamper og 35 mål for Romania.

Følg Chelsea i Champions League i Nettavisens livesenter

Se Mutu i akjson i indisk fotball:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere