RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TØFT I ÅR: Moldes Vegard Forren og trener Tor Ole Skullerud (t.v.) fikk det langt tøffere denne sesongen enn de fleste spådde.
TØFT I ÅR: Moldes Vegard Forren og trener Tor Ole Skullerud (t.v.) fikk det langt tøffere denne sesongen enn de fleste spådde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Tidligere Solskjær-elev mener Molde-spillerne mistet bakkekontakten

Kristoffer Paulsen Vatshaug er svært kritisk til Moldes inngang til årets sesong, da de måtte forsvare to gullmedaljer fra 2014-sesongen.

MOLDE (Nettavisen): Kristoffer Paulsen Vatshaug har selv vært med på å ta gull i rosenes by, slik moldenserne også gjorde i fjor.

I et intervju med Nettavisen er han nå svært kritisk til måten Molde har håndtert suksessen fra fjoråret.

- Det å gå veldig høyt ut og snakke om hvor god man er utad er sjelden lurt. De snakket selv om at de var tidenes beste norske lag. Det forteller meg at de har mistet bakkekontakten. Da er det bedre å holde de gode prestasjonene oppe og heller ta den praten når de har lagt opp, sier Paulsen Vatshaug til Nettavisen.

Den tidligere forsvarsspilleren mener både spillerne og trenerne må være mer ydmyk på hva de har oppnådd, slik de beste i verden ofte er.

- De beste spillerne er ærlig og ydmyk på at det de presterte i går ikke er godt nok i morgen. Der ligger den store forskjellen, slår han fast.

Solskjærs suksessfaktor

Paulsen Vatshaug tok seriegull med Molde da Ole Gunnar Solskjær kom til klubben i forkant av 2011-sesongen, og var en del av spillergruppen som klarte kunsten å forsvaret gullet året etter. Nå forklarer han hvilke grep Solskjær tok for å holde spillergruppen på tå hev.

- Det ble et kultursjokk når Ole Gunnar kom inn. Det var et enormt fokus på at det aldri var godt nok. I positiv forstand. Også plantet han en usikkerhet i spillergruppen slik at ingen følte seg for sikker på sin rolle. Det gjorde at spillerne hele tiden var skjerpet. Slik unngikk Ole Gunnar også at folk mistet bakkekontakten, avslører Paulsen Vatshaug.

KRITISK: Kristoffer Paulsen Vatshaug (t.h). Her sammen med Ole Gunnar Solskjær.

34-åringen er skråsikker på at Solskjærs United-eventyr gjør at han er bedre rustet enn de fleste andre trenere for å få spillerne til å være «på».

- Det må være en balanse mellom trygghet og utrygghet i gruppen. Det var Ole Gunnar veldig god på, sikkert fordi han har opplevd det selv og kjent det på kroppen. Han kunne en del teknikker som andre trenere i Norge ikke er like god på.

- Norske lag må lære av ski-gutta

Etter årtusenskiftet er det kun Rosenborg og Molde som har klart å forsvare et seriegull i tippeligaen. Det er langt ifra tilfeldig skal vi tro Paulsen Vatshaug.

- Norske klubber setter seg mål om å ta seriegull. Når de klarer dette har de oppnådd målet sitt, og da ser det ut som luftet går ut av ballongen med engang. Da blir det vanskelig å ha suksess over tid.

- Da Solskjær kom til oss var det ikke gullet som var målet i seg selv. Vi skulle hele tiden bli bedre, også skulle medaljer kommer som et resultat av det, fortsetter den tidligere Molde-spilleren.

Trønderen, som til daglig jobber i NFFs kvalitetsklubb-prosjekt, mener de norske klubbene har mye å lære av de norske vinteridrettsstjernene.

- Bare se til vinteridretten. Ole Einar Bjørndalen er et prakteksempel. Der er det en kultur for å hele tiden bli bedre. ”Den neste er den beste” er innplantet i tankesettet. Akkurat der er jeg ikke så sikker på at norske lag er like flink, og det ser vi godt når alle klubber sliter så voldsomt sesongen etter et seriegull. Spillerne blir litt selvgod, de ser seg mer til siden enn i speilet. Også er ikke trenerne dyktig nok på den psykologiske biten for å få en prestasjonsgruppe til å løfte seg, avslutter 34-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere