Tidligere Tippeliga-profil stjal showet i Tyskland

Foto: Armin Weigel / AFP / NTB scanpix

Kjenner du igjen denne karen?

08.04.13 08:51

Svenske Per Nilsson rakk å bli en publikumsyndling i Odd Grenland i løpet av de to og et halvt årene han regjerte i forsvaret for skiensklubben.

Sommeren 2007 gikk midtstopperen til tyske Hoffenheim for 15 millioner kroner, og senere har Nilsson blitt en viktig brikke i førsteelleveren hos Tommy Svindal Larsens gamle klubb Nürnberg.

Og det kan se ut som om Nilsson har fått en spesiell ønskemotstander:

I høstens bortemøte med Mainz scoret svensken Nürnbergs eneste mål i deres 1-2-tap. Søndag fikk både laget og midtstopperen sin revansje.

Ti minutter ut i andre omgang raget Nilsson høyest i feltet på et hjørnespark, og dunket inn hjemmelagets 1-0-ledelse. Mainz svarte seks minutter senere, men det tok ikke lang tid før Nilsson var frampå igjen.

På et nytt hjørnespark stakk svensken fram et langt bein, og skled inn 2-1-målet - som også ble kampens siste.

Det var «Pelle» Nilssons femte scoring for året, som samtidig sørget for at Nürnberg klatret forbi Per Ciljan Skjelbreds Hamburg på tabellen og opp på tiendeplass.

I den andre kampen i Bundesliga på søndag startet Mohammed Abdellaoue på benken da Hannover tok imot Stuttgart hjemme på AWD-Arena.

Etter en målløs time ble «Moa» kastet innpå, men nordmannen klarte ikke å utgjøre en forskjell i kampen som endte 0-0.

Det betyr at Hannover er nede på niendeplass på tabellen, á poeng med nettopp Nürnberg og Hamburg.

Per Nilssons kanskje beste øyeblikk i norsk fotball var vinnermålet for Odd mot Lyn i 2006-sesongen, da midtstopperen banket ballen i krysset fra nærmere 30 meter - tre minutter på overtid. Gjenopplev øyeblikket her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.