RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidsfrist for Klinsmann

(FOTO: AP/SCANPIX)
Den ultimate pendleren har en drøy måned på å bestemme seg.

Jürgen Klinsmann har fått beskjed om at han innen 16. august må bestemme seg for om han vil fortsette som trener for Tysklands landslag.

Tyskland møter Sverige i en privatkamp den datoen, og spiller sin første EM-kvalkamp mot Irland to uker senere.

Familieråd
Avtroppende fotballpresident Gerhard Mayer-Vorfelder er likevel opptatt av at dette ikke må betegnes som press på Klinsmann.

Landslagstreneren bor i USA og pendler til jobben. Spørsmålet er om han orker å fortsette med dette, eller om han vil trekke seg tilbake til Nord-Amerika for godt.

Klinsmann har gjentatte ganger understreket at han må diskutere saken med familien i California før han kan gi et svar.

- Vi har støttet Jürgen Klinsmann og møtt de fleste kravene hans, selv om det av og til har skjedd litt motvillig. Selvfølgelig ønsker han tid til å tenke gjennom saken, det er en stor avgjørelse, sier presidenten ifølge The Guardian.

Lykkelig nasjonalisme
Klinsmann er umåtelig populær i Tyskland etter at han førte det mange trodde var et middelmådig landslag helt fram til semifinale i VM-sluttspillet på hjemmebane. Selv Franz Beckenbauer, som krevde Klinsmanns hode på et fat på nyåret, mener at den tidligere Inter- og Tottenham-spissen må fortsette som landslagstrener.

- Det Klinsmann har gjort, er å skape store patriotisme i det tyske folk, en slag lykkelig nasjonalisme, mener Mayer-Vorfelder.

Optimismen er stor i Tyskland etter innsatsen i VM. Snittalderen til de ti utespillerne som møtte Italia i semifinalen var bare 25,5 år, mens motstanderens snittalder var over 29. Det lover godt foran EM-sluttspillet om to år, mener tyskerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere